Håkon Moe Berg (nummer 339) ble nummer ni på 3000 meter i Jerusalem onsdag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Håkon Moe Berg nummer ni på 3000-meter i U20-EM – Halvorsen stoppet like før mål

Håkon Moe Berg løp inn til niendeplass på 3000 meter i U20-EM i Jerusalem onsdag. Ull-Kisas Andreas Fjeld Halvorsen lå lenge i tet, men fullførte ikke løpet.

Av NTB | 09.08.2023 19:04:29

Sport: Moe Berg klokket inn på 8.51,61 og var nesten sju sekunder bak seierherre Jonathan Grahn fra Sverige. Kyrksæterøra-løper Berg har en personlig bestetid på 8.01,78 på 3000-meter, men onsdagens EM-løp gikk ikke i nærheten av like raskt.

Berg vant i mai 3000-meteren under et stevne i Trondheim. Det var også der han perset. 17-åringen ble nummer fire i sitt heat i kvalifiseringen til onsdagens EM-løp.

Ull/Kisa-løper Andreas Fjeld Halvorsen tok styringen fra start i onsdagens EM-løp, men med under 400 meter igjen måtte han gi seg og fullførte ikke. Han tapte flere plasseringer før den tid. Halvorsens bestetid på øvelsen er 8.06,67.

Philip Andreas Kubon endte på 9.-plass i stavkonkurransen onsdag. Han kom seg over 5,10 på siste forsøk, men feilet tre ganger på 5,20.