Menu
Oslo 20220629. Bodø/Glimts Elias Kristoffersen Hagen under NM-kampen i fotball mellom Vålerenga og Bodø/Glimt på Intility Arena. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Hagen klar for Vålerenga

Geir Bakke og Vålerenga fortsetter sommerhandelen på Valle. De nedrykksplasserte blåtrøyene har hentet midtbanespilleren Elias Hagen (23) fra IFK Göteborg.

Av NTB | 31.07.2023 19:13:27

Sport: Det bekrefter Oslo-klubben på sine hjemmesider. Ifølge TV 2 betaler Vålerenga i overkant av sju millioner kroner for den tidligere Bodø/Glimt-spilleren.

– Som Oslo-gutt har jeg selvfølgelig vært og sett Vålerenga spille flere ganger, så det blir utrolig kult å kunne ikle seg den kongeblå drakta og gå ut på Intility Arena, sier Hagen.

23-åringen har signert en avtale som strekker seg ut 2027-sesongen. Han er spilleklar til kampen mot Strømsgodset lørdag.

Hagen forlot Aspmyra til fordel for svenske Göteborg tidlig i januar i år. 23-åringen startet samtlige av årets fjorten første seriekamper, men i to av de tre siste kampene har midtbanespilleren blitt plassert på benken.

I fjor høst var Hagen sentral i Glimt-laget som var nære å kvalifisere seg til mesterligaens gruppespill som første norske lag siden 2007. Totalt ble det 78 kamper for de gulkledde fra nord.

Etter 15 spilte kamper befinner Vålerenga seg på en 15.-plass. Opp til trygg grunn er avstanden fem poeng. I NM har det derimot gått bedre, og 27. september venter Glimt i semifinalen hjemme i Oslo. Tre dager før møtes de til serieduell på Aspmyra.

– Elias har andre egenskaper enn det vi har fra før og vil komplementere laget med sine ferdigheter. Han er en veldig ballsikker spiller som kan diktere tempoet i kampen, sier sportssjef Joacim Jonsson.

Vålerenga har hatt en marerittaktig første halvdel av årets eliteseriesesong, og i juni kostet det Dag-Eilev Fagermo jobben på Valle. Signeringen av tidligere LSK-trener Geir Bakke har heller ikke brakt umiddelbar suksess, og Oslo-laget står med tre strake tap etter ansettelsen.

(©NTB)

Flere nyheter: