Emilie Bosshard Haavi scoret mot Milan. Foto: Lise Åserud / NTB

Haavi-scoring da Roma sikret cupfinalebillett

Emilie Haavi scoret kampens første mål da Roma vant 5-2 på hjemmebane over Milan i semifinalen i den italienske cupen.

Av NTB | 10.03.2024 16:57:34

Sport: Fra før ledet hovedstadslaget 2-0 etter det første oppgjøret i Milano. Også da noterte Haavi seg for scoring. Roma vant dermed dobbeltoppgjøret 7-2 sammenlagt og er klar for finale mot Fiorentina, som overraskende slo ut Juventus.

Det tok bare åtte minutter før Haavi sendte Roma i føringen. Lucia Di Guglielmo doblet ledelsen etter en drøy halvtime, og 20 minutter inn i 2. omgang økte Manuela Giugliano den ytterligere.

På tampen av oppgjøret satte Evelyn Ijeh og Emelyne Laurent inn to raske mål for Milan, men det ble ingen spenning om avansementet da Evelyne Viens og Laura Feiersinger svarte med to raske scoringer for vertene.

Anja Sønstevold startet på benken for Roma, men ble byttet inn for Haavi etter 72 minutter.

Juventus er regjerende mestere av cupen, og har vunnet turneringen de to siste årene, men røk 1-4 sammenlagt for Fiorentina i det andre semifinaleoppgjøret.