Manchester City-spiss Erling Haaland scoret mot Chelsea søndag. Foto: John Walton / AP / NTB

Haaland nærmer seg ny målrekord – utrolig 4-4-thriller mot Chelsea

Erling Braut Haaland bidro med måldobbel for Manchester City i 4-4-kampen mot Chelsea i Premier League søndag. De lyseblå fra Manchester er fortsatt serieleder.

Av NTB | 12.11.2023 19:40:26

Sport: Den spanske midtbanestjernen Rodri kunne blitt helten for City med en scoring da det gjensto fire minutter igjen av ordinær tid. Kampen hadde likevel en siste vending da tidligere City-spiller Cole Palmer (21) banket inn et straffespark fire minutter på overtid.

– Det var veldig rart å spille mot City for første gang. Jeg har den største respekten for klubben jeg tilbrakte 15 år i, og det er hyggelig å se flere venner igjen, sa Palmer til Sky Sports.

City står med 28 poeng på de tolv første ligakampene og leder med ett poeng ned til toer Liverpool.

Chelsea tok poeng i sin andre strake ligakamp og ligger på 10.-plass med 16 poeng.

Haaland åpnet målshowet da han scoret på straffespark etter 25 minutter spill. Det var Chelsea-backen Marc Cucurella som lagde straffesparket da han dro ned Haaland i feltet.

Thiago Silva headet inn utligningen noen minutter senere på et hjørnespark. Chelsea hadde ikke scoret mot Manchester City i de foregående seks kampene i alle turneringer. Deretter snudde Raheem Sterling oppgjøret mot sine gamle lagkamerater noen minutter senere.

Manuel Akanji sørget imidlertid for at lagene gikk til pause med 2-2.

Rekordholderen er Andy Cole som trengte 65 kamper.

Nicolas Jackson fant veien til nettmaskene i sin andre kamp på rad da Chelsea utlignet til 3-3. Spissen fra Senegal scoret tre mål mot byrival Tottenham i forrige runde.

Palmer sørget imidlertid for at lagene delte poengene da han scoret på straffespark mot barndomsklubben på overtid.

Manchester City hadde vunnet de siste seks møtene mot Chelsea i alle turneringer.

Chelsea møter Newcastle på bortebane i neste runde, mens Manchester City tar imot ligatoer Liverpool.

To minutter etter hvilen skled Haaland inn ledelse til gjestene. Det var hans 49. mål i Premier League på 47 kamper. Dermed mangler han kun et mål for å bli den raskeste spilleren til å bikke 50 PL-mål.

Kovacic prøvde seg på et skudd fra distanse med fire minutter igjen. Avslutningen ble blokkert og havnet hos Rodri. Spanjolens skudd gikk via Silva og i mål.