Menu
Erling Braut Haaland ble hvilt mot Brentford søndag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP Photo / NTB

Haaland hvilt i siste serierunde – Mottok gullstøvelen

Erling Braut Haaland ble værende på benken da Manchester City tapte 0-1 borte for Brentford i siste serierunde, men etterpå mottok han Gullstøvelen.

Av NTB | 28.05.2023 21:09:11

Sport: Manchester City ble kronet til seriemester lørdag for en uke siden, og kampen mot Brentford hadde derfor liten betydning for laget.

For Brentford var kampen derimot viktig. Klubben kunne med de rette resultatene ta seg til conferencligaen neste sesong.

Brentford spilte godt mot antatt sterkere motstand, og med fem minutter igjen av kampen traff Ethan Pinnock blink. Han ble matchvinner, og «Biene» kan se tilbake på en sesong der de slo City i begge oppgjør.

Likevel gikk ikke resultatene deres vei i de andre kampene søndag, og Londonklubben uteblir fra europeisk fotball neste sesong.

– Vi har fire fem spillere ute med kjenninger. De er ikke skadd, men de var ikke klare til kampen. Ruben har ikke trent på ti dager, og Grealish har en kjenning. Kevin kjente på det samme som han har gjort i ukevis. Sånn er det, men jeg tror de vil bli klare til lørdag, sa Guardiola etter kampen ifølge Sky.

Haaland har satt ny scoringsrekord i Premier League denne sesongen og kunne ha pyntet på den om han fikk muligheten fra benken i siste serierunde. Nordmannen ble imidlertid på benken, og sesongrekorden forblir dermed på 36 mål.

– Jeg lever drømmen, skriver han på Instagram under bildet av seg selv med trofeet.

De lyseblå har stadig to avgjørende kamper igjen av sesongen. Lørdag om en uke spiller de FA-cupfinale mot Manchester United. 10. juni venter sesongens store høydepunkt når City møter Inter i Champions League-finalen.

Pep Guardiola stilte med en uvanlig startellever, og blant annet var Haaland benket i oppgjøret. Kevin De Bruyne og Jack Grealish var ikke med i troppen.

Etter oppgjøret mottok nordmannen det synlige beviset på prestasjonen.

(©NTB)