Erling Braut Haaland og John Stones scoret målene da Manchester City tok tre nye poeng i Premier League med 3-1 over Leicester. Foto: Nick Potts, PA via AP / NTB

Haaland byttet ut ved pause etter to mål i 3-1-seier – tangerte Salah-rekord

Erling Braut Haaland scoret to ganger i den omgangen han spilte da Manchester City slo Leicester 3-1. Han er oppe i 32 seriemål denne sesongen.

Av NTB | 15.04.2023 20:24:07

Sport: Det er tangering av Mohamed Salahs sesongrekord for Premier League siden serien ble redusert fra 22 til 20 lag (38 kamper). Han er to bak rekorden til Andy Cole og Alan Shearer på 34 mål i sesonger med 42 kamper. City har åtte seriekamper igjen.

Totalt har Haaland nå scoret 47 ganger i ulike turneringer denne sesongen.

Haaland var en av flere City-stjerner som ble byttet ut på 3-0. Etter det mistet City grepet og kunne ha sluppet inn flere enn ett mål.

– Slutten var ukomfortabel. Det er noe som kan skje når man gjør så mange bytter, og vi burde egentlig unngå det. Jeg byttet for å hvile spillere, men vi mistet delvis kontrollen, selv om det var en fortjent seier, sa manager Pep Guardiola til BBC.

Med seieren la City ytterligere press på Arsenal, som søndag spiller borte mot byrival West Ham. Før den kampen er blåtrøyene tre poeng bak serielederen, med like mange kamper spilt. Citys neste seriekamp er hjemme mot Arsenal 26. april.

John Stones sto for ledermålet i det 5. minutt, etter hjørnespark og flere hodedueller. Wout Faes nikket ballen ut i duell med Haaland, men Jack Grealish nikket den inn i feltet igjen. Stones tapte en luftduell, men Rodri nikket ballen tilbake til ham, og på ett sprett klemte han den i mål med venstrebeinet fra 16-meterstreken.

Leicester fikk knapt låne ballen før det sto 2-0, men gjestene spilte seg litt inn i kampen og kom til noen halvsjanser før City slo til igjen.

I det 25. minutt vant Kevin De Bruyne ballen fra Ndidi litt inne på egen halvdel, satte fart og spilte fram Haaland. Jærbuen parkerte Faes og Harry Souttar, som forgjeves prøvde å følge løpet hans, vippet ballen over keeper Daniel Iversen og så den forsvinne inn i lengste hjørne.

Ett mål til lørdag ville for eksempel gitt tangering av Shearers rekord fra 1995-96 på fem hattrick i en PL-sesong.

Rodri, De Bruyne og Grealish ble også byttet ut i løpet av den andre omgangen, og etter innbyytter Kelechi Iheanachos redusering i det 75. minutt ble det mer spennende enn Guardiola likte. Leicester kom til flere gedigne sjanser, blant dem et stolpetreff fra Iheanacho, men City halte seieren i land.

– En kamp er aldri over før den er over, men vi måtte ta hensyn til belastningen da vi ledet 3-0. Erling spilte 90 minutter mot Bayern i midtuka, sa Guardiola.

Onsdag er det returkamp mot Bayern München i mesterligaen, lørdag 22. april semifinale mot Sheffield United i FA-cupen. Så venter storkampen mot Arsenal, som kan bli svært utslagsgivende i tittelkampen i Premier League.

Mer oppskriftsmessig var det Haalands venstrebein som skulle punktere kampen. Først fikk City VAR-straffe etter at et innlegg fra Grealish traff armen til Wilfred Ndidi, som pekte opp i været. Det varte flere minutter før Haaland kunne legge ballen til rette og feie den inn via stolpen. Da var det spilt vel 12 minutter.

Med tre måls ledelse til pause mot nestjumboen byttet City-manager Pep Guardiola ut målscorerne Haaland og Stones. Nordmannen må dermed vente på ytterligere rekorder.