Sondre Bjørshol sikret seieren for Viking mot Lillestrøm. Foto: Carina Johansen / NTB

Bjørshol frelste Viking: – Deilig å «flakse» den i mål

Innbytter Sondre Bjørshol ble matchvinner for Viking i 2-0-seieren over Lillestrøm i Eliteserien lørdag. Dermed tok siddisene sin første triumf for sesongen.

Av NTB | 15.04.2023 20:14:26

Sport: Bjørshol ble byttet inn med 25 minutter igjen å spille og brukte ti minutter på å sende hjemmelaget i ledelsen. På overtid la Patrick Yazbek på til 2-0. Det holdt til årets første trepoenger etter tapet for Rosenborg i åpningskampen.

– Dette var nydelig med fullsatt arena. Det var deilig å komme inn og «flakse» den i mål, sa Bjørshol til TV 2.

Før scoringen hadde det vært en tam 2. omgang, der sjansene i stor grad kom før pause. Både Sander Svendsen og Harald Nilsen Tangen var nær for Viking, men greide ikke å overliste LSK-forsvaret.

– Det var mange dueller, og de slår mye innlegg. Da blir det mye duellering, men vi greide å stå imot, fortsatte Bjørshol.

Lillestrøm fikk sin sesongstart forsinket som følge av et koronautbrudd i Strømsgodset. Det førte til at Norges Fotballforbund (NFF) utsatte kampen, noe som har skapt stor debatt den siste uken.

Lørdag kom de gulkledde endelig på banen til sin første seriekamp for sesongen, men det ble ikke det fyrverkeriet LSK-supporterne nok ønsket seg.

Gjermund Åsen kom til en god mulighet for LSK før pause, men han greide ikke å sette ballen i mål. Deretter endte det med nederlag.

Lillestrøm og Godset skal spille den utsatte kampen førstkommende onsdag, før de gulkledde deretter tar imot Molde. Viking møter Tromsø på bortebane neste helg.

LSK skal også senere i april spille semifinale i cupen mot Bodø/Glimt. Stabæk og Brann skal gjøre opp om den andre finaleplassen.

Det var mye nesten fra begge lag i den første omgangen. Mest aktiv var Svendsen for Viking, men LSK-forsvaret og keeper Mads Hedenstad holdt buret rent. Gjermund Åsen skapte en god mulighet for gjestene, men heller ikke han greide å få ballen i mål.

På overtid dyttet LSK mange spillere i angrep i jakt på scoring, og det utnyttet Viking da D’Agostino sendte Yazbek alene gjennom. Han gjorde ingen feil og fastsatte resultatet.

Det ble ingen brødreduell i kampen ettersom Sander Svendsen ble byttet ut med 25 minutter igjen. Da hjalp det lite at lillebror Tobias kom inn for LSK etter 83 minutter.

Lillestrøm hang med i kampen om medalje i fjorårets sesong, men endte til slutt tre poeng bak Rosenborg på tredjeplassen. Viking hadde en god første del av sesongen, men så gikk det verre for laget som til slutt endte på 11.-plass.

Lørdagens kamp var godt besøkt. 15.231 tilskuere hadde tatt turen i solskinnet i oljebyen, noe som innebar nær fullsatte tribuner.

Det var to forsiktige lag som kom ut i 2. omgang og sjansene uteble i stor grad. Det var helt til Bjørshol hamret hjemmelaget i ledelsen kvarteret før slutt. Etter litt rot i feltet fikk Nicholas D’Agostino tuppet ballen ut til Bjørshol, som fra litt skrå vinkel sendte ballen i motsatt hjørne.