Menu
Simen Guttormsen røk ut i kvalifiseringen i stavsprang. Foto: Heiko Junge / NTB

Guttormsen slått ut i stavsprangkvalifiseringen: – Vært litt mye i det siste

Stavhopper Simen Guttormsen (23) mislyktes med å ta seg over 5,60 meter og røk ut i kvalifiseringen i friidretts-EM i Roma.

Av NTB | 10.06.2024 12:53:26

Sport: Nordmannen måtte ta seg over grensen på 5,75 for å være sikret finaleplass i Roma. 23-åringen mislyktes i det første forsøket på 5,25 meter.

– Det sitter ikke helt optimalt for Guttormsen i dette hoppet, sa NRKs friidrettsekspert Christina Vukicevic Demidov.

På forsøk nummer to tok han seg over. På 5,60 sa det stopp.

– Jeg hadde et mål om å komme til finalen. Det gikk dessverre ikke. Det har vært litt mye de siste ukene, så jeg har ikke helt fått kontinuitet i treningen. Da går ikke 5,60 i dag. Jeg får håpe jeg får satt ting litt på plass de neste ukene, sa Guttormsen til NRK etter kvalifiseringen.

Guttormsen har studert i USA denne våren. Opptakten til EM i Roma har vært preget av mye reising.

– Det har vært en del. Det blir litt forskjeller i tidssone, så vi får se hvordan det går. Jeg kjenner meg våken, men det er ikke helt ideelt. Jeg håper det går bra, sa Guttormsen til NRK før kvalifiseringen.

23-åringens bestenotering på øvelsen er 5,72 meter. Den høyden tok han seg over i svenske Täby for to år siden.

– Det var en brutal oppladning for Guttormsens del. Han skal ha for innsatsen, også håper vi at han kommer til OL, sa Vukicevic Demidov.

Kort tid før kvalifiseringen gjorde Norges Friidrettsforbund det kjent at Pål Haugen Lillefosse måtte trekke seg fra kvalifiseringen på grunn av en kjenning i leggen.

(©NTB)