Menu
Hans Christer Holund, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger og ankermann Johannes Høsflot Klæbo vant VM-stafetten. Foto: Heiko Junge / NTB

Gullrekken fortsetter for Norges langrennsherrer – største seiersmargin siden 1997

Johannes Høsflot Klæbo og lagkameratene hans lekte med konkurrentene og gikk inn til Norges 12. strake stafettgull i VM.

Av NTB | 03.03.2023 14:15:39

Sport: Stafettgullet er Norges 20. på herresiden i VM-sammenheng.

– Jeg føler jo på et visst press når jeg skal ut og gå stafett for Norge. Det er en oppgave jeg tar på meg med stor ære. I dag gjør alle jobben, sa Simen Hegstad Krüger til NRK.

Norge vant med 46,9 sekunder ned til Finland på sølvplass, mens Tyskland tok bronsen. Sverige skuffet stort og endte på 6.-plass.

Seiersmarginen er den største siden VM i Trondheim i 1997. Da ble sølvvinner Finland slått med 2 minutter, 11 sekunder og 2 tideler.

– Det er deilig. Vi er et fantastisk team med utøvere, ledere og smørere som gjør dette mulig. Det er en stor dag. Stafett er spesielt, sa Pål Golberg.

Gullaget besto av Hans Christer Holund, Pål Golberg, Simen Hegstad Krüger og Johannes Høsflot Klæbo.

– Det var en fin runde. Det å få ta imot flagg på oppløpet er alltid stas, sa Klæbo, som gikk i mål med det norske flagget rundt skuldrene.

Holund startet ballet for Norge og var klar på at han ikke ønsket noen gratispassasjerer med på sine 10 kilometer. Lyn-løperne satte et utrolig marsjtempo og fikk seg en luke allerede på den første runden.

– Jeg er lettet over å være ferdig. Jeg sov dårlig i natt og var spent før dagen i dag. Formen er veldig bra, og jeg hadde troen på at jeg skulle gjøre en bra etappe. Det er ekstra godt å kunne levere i dag, sa Holund til NRK.

– Jeg er godt fornøyd med disponeringen. Det vart tøft å gå, selv om det føltes kontrollert. Jeg var forberedt på at de skulle starte raskt bak, så det gikk greit, sa Golberg til rettighetshaveren.

Krüger økte både tempoet og avstanden ned til Finland på sine 10 kilometer. Til veksling sendte han Klæbo ut med vel et minutts ledelse.

– Han har hatt det røffere på sisteetappe enn det han har hatt i dag. Han fikk en enkel jobb, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

Krüger tok sitt tredje gull i Planica-VM. Lyn-løperen innledet mesterskapet med seier både på skiathlon og 15-kilometeren i fri teknikk.

Klæbo står også med tre gull så langt. Han vant den individuelle sprinten og gikk også til topps på lagsprinten sammen med Golberg.

Søndag er det ventet at både Klæbo og Krüger får sjansen på femmila i klassisk stil.

Det norske laget har vunnet de tolv siste VM-stafettene. Sist det ikke ble norsk gull, var i østerrikske Ramsau i 1999. Da ble det hjemmeseier til Østerrike etter at Christian Hoffmann slo Thomas Alsgaard på ankeretappen.

Golberg vekslet med 25,2 sekunders ledelse ned til resten av hovedfeltet, som kom jagende bak med Iivo Niskanen i front. Finnen gikk inn mye underveis, men gikk på en liten smell og vekslet 24,1 sekunder etter Golberg.

Klæbo hadde dermed bare en parademarsj inn til Norges 12. strake stafettgull i VM.

(©NTB)

Flere nyheter: