Menu
Pep Guardiola hadde ønsket seg en tidligere kamp mot Everton i helgen. Foto: Jose Breton / AP / NTB

Guardiola med stikk til ligaledelsen: – Tusen takk!

Manager Pep Guardiola er ikke spesielt imponert over at Manchester City har fått søndagskamp foran den avgjørende mesterligasemifinalen mot Real Madrid.

Av NTB | 12.05.2023 15:04:13

Sport: Spanjolen tok selv opp kamptettheten på spørsmål om hvorvidt Real Madrid-oppgjøret kommer til å påvirke laguttaket mot Everton.

– Jeg tenker bare på Everton. Vi har jobbet i 11 måneder med Premier League. Vi spiller på søndag, tusen takk skal dere ha …, sa Guardiola.

Han presiserte at han ikke ønsker å krangle med Premier League-ledelsen, men klarte samtidig ikke å la være å kommentere det. City-sjefen ville helt klart ønsket å spille lørdag for å få en ekstra dags forberedelse til stormøtet hjemme mot Real Madrid.

– Jeg forstår det ikke, men jeg vil ikke krangle om det lenger. Jeg må godta det. Det er som det er.

– Jeg er ganske sikker på at Premier League ønsker å hjelpe lagene sine. Problemet er terminlisten, med den kampmengden. Hva kan jeg gjøre? Vi hadde foretrukket å spille på lørdag, ingen tvil om det.

– Det er slutten av sesongen. Alt ligger her, sa City-sjefen og pekte mot hodet.

– Jeg ser ham på trening, jeg ser kroppsspråket hans. Han hadde en skikkelig intens kamp i Madrid. Og det ville han ikke ha klart om han var utslitt.

– Alle spillerne er klare for å spille og gi alt. Jeg vurderte å bytte mot slutten på Bernabeu, men så trengte vi det ikke på det tidspunktet. Alle blir så viktige nå, og jeg tror samtlige er klare, fortsatte han.¨

–Jeg synes det er fortjent. Gratulerer til Erling. Han tilpasset seg raskt, sa Guardiola.

Den norske stjernespissen Erling Braut Haaland er blitt tøft matchet og har spilt samtlige minutter i hver av de fem siste kampene. Guardiola åpner for at han kan spille 90 minutter i resten av kampene også.

Det vanket også en gratulasjon til Haaland, som fredag ble kåret til årets spiller av engelske fotballskribenter med rekordhøy margin.

(©NTB)