Menu
Pep Guardiola og Manchester City klarte ikke å forsvare tittelen i Champions League. Foto: Dave Thompson / AP / NTB

Guardiola «angrer ingenting» etter mesterligatap

Manchester City-manager Pep Guardiola sier at han ikke angrer på noe etter at laget røk på straffer mot Real Madrid i mesterligaens kvartfinale.

Av NTB | 18.04.2024 07:23:03

Sport: Ett år etter at City moste nettopp Real 4-0 i hjemmekampen i semifinalen, ble det 4-4 sammenlagt og tap i en dramatisk straffesparkkonkurranse onsdag kveld.

Da hadde Guardiola byttet ut Erling Braut Haaland før ekstraomgangene og midtbanestjernen Kevin De Bruyne i annen ekstraomgang.

– Jeg ville ha foretrukket å vinne, men gratulerer til Real Madrid. De forsvarte seg så dypt med utrolig solidaritet, og vi gjorde alt vi kunne, sier Guardiola og fortsetter:

– Jeg angrer ikke på noe av det vi gjorde. Vi prøver alltid å skape flere sjanser og slippe til færre, fordi vi tror det hjelper. Og vi gjorde det vi kunne. Vi spilte eksepsjonelt i alle lagdeler, og dessverre klarte vi ikke å vinne.

Han forklarte at både Haaland og De Bruyne var slitne og ba om å bli byttet ut. City er inne i et hardkjør der de også kjemper om titler i Premier League og FA-cupen.

– Erling og Kevin ba meg om å bli byttet ut, og det var det samme med Manuel (Akanji). De kunne ikke fortsette, sier Citys spanske sjef.

Han ville ikke klandre noen av dem som bommet i straffesparkkonkurransen. Real Madrid-keeper Andrij Lunin reddet forsøkene fra Bernardo Silva og Mateo Kovacic.

– Bernardo ba om å få ta straffen. Han er en man kan stole på, og han valgte å skyte på den måten. For en kamp han hadde. Sånt skjer, sa han om Silvas løse straffespark midt i mål.

(©NTB)