Karoline Bjerkeli Grøvdal opplever store dager i Roma. Foto: Heiko Junge / NTB

Grøvdal med ny EM-medalje – gull på halvmaraton

Bare 35 timer etter at hun løp inn til sølv på 5000-meteren i Roma, slo Karoline Bjerkeli Grøvdal (33) til med et suverent EM-gull på halvmaraton.

Av NTB | 09.06.2024 10:53:02

Sport: Det er en svært imponerende prestasjon av 33-åringen fra Isfjorden i Romsdal. Grøvdal klarte å restituere etter 5000-meteren fredag kveld og viste fra start av at hun hadde medaljeambisjoner søndag.

Hun ledet ved passering fem kilometer, og deretter løp hun lenge sammen med den kenyanskfødte Romania-løperen Joan Chelimo Melly i tet. Etter omtrent 18 kilometer måtte Melly slippe, og da kunne en sprek Grøvdal sikre gullet med klar margin.

– Dette var fantastisk, og jeg synes det er veldig fortjent. Hun har vært en fantastisk løper i mange år og har trent hardt hele veien, sa treneren hennes, Knut Jæger Hansen, til NRK.

– Hun skal være veldig stolt av dette mesterskapet, la Hansen til.

Vinnertiden ble solide 1.08.09, som er EM-rekord. Melly ble slått med 46 sekunder og tok sølv, mens bronsevinner Calli Hauger-Thackery var ytterligere tre sekunder bak.

Like etter målgang fikk Melly legehjelp. Hun var helt utkjørt og var ikke langt unna å miste sølvmedaljen på oppløpet.

Etter sølvet på 5000 meter kom Grøvdal seg i seng først klokken 2.30 natt til lørdag. Lørdagen ble brukt på massasjebenken, men hun rakk også en løpetur samt medaljeseremoni sent på ettermiddagen.

Hanne Mjøen Maridal løp inn til 48.-plass på halvmaraton på 1.14.09. Maria Sagnes Wågan var ytterligere tre minutter bak og ble nummer 63.