Menu
Kristian Blummenfelt vant OL-gull i triatlon i Tokyo for to år siden.Foto: Marit Hommedal / NTB

Grønt lys for Blummenfeldt og co. i Paris – vannkvaliteten i Seinen omsider god nok

Arrangøren av neste års triatlonkonkurranser i Paris-OL opplyser at vannkvaliteten i Seinen er god nok til å gjennomføre prøve-leker de kommende dagene.

Av NTB | 16.08.2023 15:44:28

Sport: Christophe Rosa i Paris-OL sier vannkvaliteten i Seinen nå «testes nærmest time for time».

En svømmekonkurranse i Paris ble i starten av august avlyst på grunn av for dårlig vannkvalitet. Store nedbørsmengder var en av årsakene. Nå er alt klart for en stor test av det som skal skje under sommerlekene neste år.

– Denne første konkurransen i Seinen er et viktig skritt i kampen for å gjøre Seinen til et svømmeområde, sier stabssjef Christophe Noël du Peyrat hos de lokale myndighetene i den franske hovedstaden.

Norges fremste triatleter stiller til start i Paris de kommende dagene. Norges Triatlonforbund omtaler det som årets viktigste løp.

– Jeg hører fra mange nasjoner at de satser mer på denne konkurransen enn på VM-grandfinalen i Pontevedra (Spania) neste måned, sier sportssjef Arild Tveiten.

Solveig Løvseth og Lotte Miller skal i aksjon fredag klokken 8. OL-gullvinner Kristian Blummenfelt, Vetle Bergsvik Thorn og Casper Stornes stiller i herreklassen dagen etter.

Distansen er som i en OL-konkurranse: 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Søndag er det miksstafett på programmet.

(©NTB)

Flere nyheter: