Menu
Jonas Abrahamsen tok torsdagens eneste klatrepoeng. Foto: Jerome Delay / AP / NTB

Groenewegen vant sjette etappe av Tour de France – Abrahamsen økte ledelsen i klatrekonkurransen

Dylan Groenewegen var raskest i massespurten og gikk til topps på den sjette etappen av Tour de France. Jasper Philipsen ble disket fra pallplass.

Av NTB | 04.07.2024 17:33:31

Sport: Med snaut fem mil igjen gikk det en velt, og flere Uno-X-ryttere ble hindret. Blant dem var Jonas Abrahamsen, men han fikk hjelp av Johannes Kulset med å komme seg tilbake i hovedfeltet.

Abrahamsen er en viktig hjelper for Alexander Kristoff i sluttfasen, men heller ikke torsdag ble det full klaff i spurten for det norsk-danske laget til tross for at de satt helt fremst med 1,5 kilometer igjen. Kristoff trillet i mål som nummer åtte på torsdagens etappe fra Macon til Dijon.

– Det ble for tidlig. Vi hadde planen å slippe noen forbi oss. Det blir for hardt å være fremst så lenge. Jeg hadde ikke like gode bein. Hadde jeg sittet i en mer gunstig posisjon kunne jeg nok vært med og kjempet. Det ble litt dødens posisjon, og jeg klarte ikke å svare da de kom bakfra, sa Kristoff til TV 2.

– Det føles fantastisk. Laget jobbet så hardt de siste dagene. Jeg var litt skuffet over meg selv i går, men i dag greide vi det, sa seierherren til arrangøren.

Jasper Philipsen ble først nummer to, men etter målgang ble han diskvalifisert. Belgieren svingte for mye i spurten og hindret Wout Van Aert, og dermed ble han deplassert.

Girmay vant en etappe tidligere i årets ritt og har vist seg svært sterk i spurtene. Torsdag måtte han se seg slått.

Kristoff ble onsdag nummer tre da Mark Cavendish tok sin 35. etappeseier i rittet. Briten slo da Eddy Merckx’ rekord.

Abrahamsen har seks ned til Tadej Pogacar i klatrekonkurransen. Uno-X-rytteren er sikret å bære den rødprikkede trøya fram til lørdagens kuperte etappe. Der er det sju klatrepoeng å kjempe om.

Fredag skal feltet gjennom en 25,3 kilometer lang tempoetappe fra Nuits-Saint-Georges til Gevrey-Chambertin.

Jayco Alula-rytter Groenewegen vant foran Biniam Girmay og Fernando Gaviria. Groenewegen står nå med seks etappeseirer i rittet. Torsdag vant han en TdF-etappe for første gang siden 2022.

Abrahamsen rykket fra og tok det eneste klatrepoenget på torsdagens etappe etter 7,5 kilometer. Over toppen fikk han og Axel Zingle en luke på et halvminutt og forsøkte å gå i et skikkelig brudd, men dessverre for duoen fikk de aldri noe mer enn rett under ett minutts ledelse.

(©NTB)

Flere nyheter: