Menu
Halvor Egner Granerud vant i Willingen. Foto: Swen Pfortner / dpa via AP / NTB

Granerud tok sin tredje strake verdenscupseier: – Et av mine beste renn

Halvor Egner Granerud sikret sin tredje strake verdenscupseier med to kjempehopp i storbakken i tyske Willingen lørdag.

Av NTB | 04.02.2023 18:15:27

Sport: Granerud har vist kjempeform etter jul og tok lørdag sin 21. seier i verdenscupen. Med to svev på 149,5 og 138 meter slo Asker-hopperen slovenske Anze Lanisek i kampen om seieren.

Det var også nordmannens tolvte pallplassering på rad. Seieren var hans åttende denne sesongen.

– Begge hoppene var utrolige. Jeg justerte meg ikke med en finger engang. Det var et av mine beste renn i karrieren, sa Granerud til arrangøren.

Det var til tider tøffe forhold i bakken lørdag, og det var Granerud som mestret dem best. I første omgang måtte han hoppe fra en avsats lenger ned enn de før ham, men han smalt til med et kjempehopp.

Granerud ledet med 5,8 poeng på Lanisek etter første omgang og ga ikke fra seg forspranget på vei mot seier. Marginen ble til slutt på 2,7 poeng.

Johann André Forfang hoppet godt med svev på 134 og 135 meter. Tromsøværingen endte på 7.-plass etter å ha hoppet seg opp mange plasser i finaleomgangen.

Flere norske røk ut i 1. omgang. Marius Lindvik leverte et hopp på 124 meter og var tre plasser bak kvalifisering til finaleomgangen. Daniel-André Tande fikk det heller ikke til å stemme og landet på 121 meter.

Det samme gjaldt Fredrik Villumstad (121,5) og Kristoffer Eriksen Sundal (123).

Norge vant lagkonkurransen fredag. Der ble finaleomgangen avlyst av for mye vind i bakken. Før det hadde sloveneren Timi Zajc hoppet 161,5 meter, noe som også bidro til avlysningen.

Senere i februar venter VM i slovenske Planica.

Bendik Jakobsen Heggli leverte et kjempehopp på 140,5 meter i den første omgangen, men i annen omgang landet 21-åringen på 124,5 meter og han ble til slutt nummer 21.

Det er ny konkurranse i Willingen søndag. Bakken i Willingen er en av de største på verdenscupkalenderen som ikke er skiflygningsbakker.

(©NTB)