Menu
Greg Norman møter ikke opp i høringen om sammenslåingen mellom PGA og LIV. Foto: Chris Trotman / LIV Golf via AP / NTB

Golftopper uteblir fra høring om omstridt sammenslåing

Verken PGA-kommisjonær Jay Monahan eller LIV-toppene Yasir Al-Rumayyan og Greg Norman møter opp til høringen om sammenslåingen mellom golftourene.

Av NTB | 03.07.2023 17:33:07

Sport: I stedet er det PGA-tourens nestkommanderende, Ron Price, og styremedlem Jimmy Dunne som skal tale tourenes sak i Washington 11. juli, heter det i en uttalelse nyhetsbyrået Reuters refererer til.

Den omstridte sammenslåingen mellom golftourene har allerede møtt krass kritikk hos politikere i Washington. I juni ba den demokratiske senatoren Richard Blumenthal PGA og LIV om dokumentasjon og flere detaljer om sammenslåingen, særlig knyttet til bekymringen for den saudiarabiske regjeringens rolle i avtalen.

Blumenthal leder senatets faste underkomité for etterforskning, og han ønsker mer informasjon om hvordan den ideelle organisasjonen PGA inngikk et samarbeid med kommersielle LIV Golf.

Komiteen vil også se på hvordan det nye selskapet skal struktureres og drives, og Blumenthal har stilt spørsmål ved hvordan PGA-touren tenker å bevare sin skattefritaksstatus.

Pengestinne LIV Golf ble startet i fjor og fikk mye kritikk fordi Saudi-Arabia anklages for å bruke touren som et verktøy for sportsvasking. Det er varslet at touren kommer til å fortsette som før til tross for sammenslåingen.

(©NTB)

Flere nyheter: