Ari Leifsson (t.h.) scoret for Strømsgodset mot Stabæk mandag. Foto: Geir Olsen / NTB

Godset forlenget seiersrekken – slo Stabæk borte

Ari Leifsson scoret kampens eneste mål da Strømsgodset vant sin tredje strake kamp i Eliteserien med triumf over Stabæk på bortebane.

Av NTB | 03.07.2023 21:03:05

Sport: Den eneste scoringen på Nadderud kom etter 18 minutters spill. Etter litt rot i feltet falt ballen ned til islendingen Leifsson, som nesten liggende fikk kranglet ballen i mål. Stabæk skapte store sjanser i 2. omgang, men da ballen ikke fant nettmaskene flere ganger, endte det med Godset-seier.

– Det kan ikke bli så mye bedre enn dette med et tidlig mål og at vi holder unna. I tillegg får vi rødt kort, sa matchvinner Leifsson til TV 2.

De største sjansene kom Mushaga Bakenga til, men ballen føk like utenfor mål ved begge anledninger. Med fem minutter igjen av ordinær tid ble Godsets Kreshnik Krasniqi utvist for to gule kort. Da hadde han bare vært på banen i litt over ti minutter som innbytter.

Godset står med tre strake seirer og ligger på 8.-plass i Eliteserien med 17 poeng. Drammenserne ble sist runde det første laget til å slå serieleder Bodø/Glimt denne sesongen. De har også holdt nullen i de tre kampene.

– Det er en god gammeldags gresskamp med regn og kriging. Det er dritdeilig. Vi har gode individualister og så har vi fått litt tro på det, da. Vi unngår de drittmålene og har en god keeper, sa Godset-kaptein Gustav Valsvik.

Tapet betyr at Stabæk står uten seier på de fire siste kampene. Tre har endt med nederlag. Bærumslaget ligger på tiendeplass med 15 poeng.

Stabæk møter Sandefjord borte neste runde, mens Godset tar imot Sarpsborg. Sistnevnte slo Sandefjord hele 6-1 søndag og er i likhet med Godset i god form.