Menu
Kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) blir ikke med på departementets sommerfest i år etter en klineepisode på fjorårets sommerfest. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Gjelsvik dropper sommerfest etter kline-avsløring

Kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) dropper kommunaldepartementets sommerfest etter at han klinte med en ansatt på fjorårets sommerfest.

Av NTB | 15.09.2023 16:02:48

– Det stemmer at kommunal- og distriktsdepartementet har sommerfest i kveld. Statsråden skal ikke delta, skriver kommunikasjonsrådgiver i departementet, Jenny Kanestrøm Trøite til VG.

NRK avslørte torsdag kveld at kommunalminister Sigbjørn Gjelsvik (Sp) skal ha kysset en ansatt i departementet under fjorårets sommerfest.

– Jeg utviste dårlig rolleforståelse og dømmekraft. Det har jeg også vært tydelig på til statsministeren, sa statsråden til kanalen torsdag.

Gjelsvik beskriver sin egen oppførsel som «flau og pinlig» og «ikke i tråd med de idealene jeg forsøker å leve etter». Kvinnen har forklart at hun «ikke fant situasjonen ubehagelig» og at hun har følt seg godt ivaretatt av departementet.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) fortalte at han har hatt grundige samtaler med kommunalministeren om det som skjedde.

– Det Sigbjørn Gjelsvik har gjort, er ikke akseptabelt. Han har i denne saken vist dårlig dømmekraft og rolleforståelse som statsråd og departementssjef, sa han til statskanalen.

Med utgangspunkt i kvinnens forklaring og Gjelsviks «klare forståelse av at dette ikke er greit», har han fremdeles tillit til kommunalministeren.

Partileder Trygve Slagsvold Vedum sa torsdag kveld til NTB at han har vært klar over hendelsen siden i fjor.

– Jeg har vært veldig tydelig overfor Sigbjørn at det ikke er akseptabelt å opptre slik som statsråd. Jeg forventer at våre folk viser en bedre rolleforståelse og dømmekraft. Han har forsikret meg om at hendelsen ble fulgt opp på ordentlig vis i departementet, og at dette var en enkelthendelse som ikke skulle skje igjen.

gjels (©NTB)

Flere nyheter: