Menu
Trond Giske talte til årsmøtet i Arbeiderparti-lokallaget Nidaros sosialdemokratisk forum på Folkets hus i Trondheim onsdag kveld. Foto: Joakim Halvorsen / NTB

Giske vil ta strømkamp til Ap-landsmøte

Ap-politiker Trond Giske krever regulering av utenlandskablene for å sikre norske forbrukere og næringsliv billig strøm. Han lover å ta kampen på landsmøtet.

Av NTB | 01.02.2023 19:07:37

Politikk: – Vannkraft må fortsatt selges billig til norske forbrukere og bedrifter. Vi kan ikke ha en situasjon der prisen bestemmes i Tyskland, sa Giske til sitt lokallag i Trondheim, Nidaros sosialdemokratisk forum, som holdt årsmøte onsdag.

Kravet vil han få tilslutning for på årsmøtet til kommunelaget i Trondheim og kjempe for å få støtte til dette også i fylkeslaget.

– Og vi skal vinne den på landsmøtet i mai 2022, sa han til jubel i forsamlingen.

Lokallaget skal vedta en uttalelse om å ta styring over strømmarkedet og gjentar kravet om å Norge må forhandle med EU og Storbritannia for å «sikre nødvendig nasjonal styring, og kontroll med eksport av strøm i de etablerte utenlandskablene».

Et tidligere utkast til uttalelsen, som NTB har sett, oppfordret også til å satse på kjernekraft i Norge, men dette ble ikke tatt med i uttalelsen som ble lagt fram for årsmøtet.

– I styret er det delte meninger. Vi vil ha oppmerksomheten om det som er aller viktigst, nemlig å få styrt utenlandshandelen. Det er det som får prisene ned. Kjernekraft kan man være for eller mot, men det får ikke prisen ned i Norge på veldig mange år, sier Giske som svar på hvorfor kjernekraft ikke er nevnt.

(©NTB)

Flere nyheter: