Alexander Sørloth stoppet på fire strake kamper med scoring. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Girona til topps i Spania etter sterk borteseier mot Sørloths lag

Girona fortsetter å overraske i La Liga og ligger på tabelltopp etter å ha vendt til 2-1-seier over Villarreal onsdag kveld.

Av NTB | 27.09.2023 21:02:50

Sport: Det ble en sur kveld for Villarreals norske spiss Alexander Sørloth, som var svært lite involvert i hjemmekampen.

Han kom til avslutning etter 20 minutter, men forsøket ble blokkert. I 2. omgang var han noen centimeter fra å kunne treffe ballen skikkelig da han headet mot Girona-målet fra kort hold.

Sørloth hadde en klubbrekord i sikte, men stoppet på scoring i fire strake ligakamper. Hadde han scoret mot Girona, ville han tangert Diego Forláns fem på rad i 2004/05-sesongen.

Trønderens lag var farligst før pause og tok også ledelsen like etter sidebytte. Etienne Capoue ble felt på kanten av Girona-boksen og fikk straffespark, og det satte veteranen Dani Parejo lavt inn i målet.

Fem minutter senere var snuoperasjonen fullført. På et innøvd cornertrekk løp Eric García seg fri fra markeringen, og midtstopperen stanget inn 2-1.

Girona prøvde seg på samme cornertrekk kort etter, og da fikk Villarreal-keeper Filip Jørgensen så vidt slått ballen fra Aleix Garcia i tverrliggeren.

Jørgensen skulle havne i fokus igjen i det 73. minutt. Den unge dansken var ute på bærtur og surret bort ballen til Cristhian Stuani, men kunne puste lettet ut da Girona-spissen skjøt like utenfor det åpne målet fra skrå vinkel.

Villarreal jaktet utligning, men fikk til lite framover. I stedet var Ramon Terrats nær å punktere kampen for gjestene på tampen.

Girona topper tabellen med 19 poeng fra sju kamper, mens Real Madrid har 18 og Barcelona 17.

Mason Greenwood noterte sitt første målpoeng for Getafe da laget greide 2-2 borte mot Athletic Bilbao. Den tidligere Manchester United-angriperen var nest sist på Gaston Alvarez’ 1-1-mål tidlig i 2. omgang.

Girona våknet skikkelig etter baklengsmålet og kvitterte få minutter senere. Artem Dovbyk stupte fram i feltet og headet inn et innlegg fra Savio.

Like bak serielederen ligger Real Madrid, som slo Las Palmas 2-0 på eget gress onsdag. Brahim Díaz og Joselu scoret målene for Madrid-laget.