Menu
Bak rattet. Foto: Lucas Martins/Pexel
Illustrasjonsfoto: Lucas Martins/Pexel

Gamlisene stryker på teoriprøven – ungdommen flinkest

Kun 56 prosent har bestått teoriprøven for personbil hittil i år. Men det er ikke ungdommen som bidrar til den lave beståttandelen, det er flest 41-50 åringer som stryker, viser tall fra vegvesenet.

Av tomas | 19.09.2023 14:45:53

Teoriprøven for personbil: Kun 56 prosent av de som har tatt teoriprøven for personbil hittil i år består. Det viser ferske tall fra Statens vegvesen.

Men det er ikke ungdommen som bidrar til den lave beståttandelen, det er folk i alderen 41-50 år. Tallene viser at 69 prosent av 17-18 åringene består teoriprøven for bil. For «gamlisene» er det kun 32 prosent som består.

– Det er viktig at du er godt forberedt når du skal ta teoriprøven. I tillegg til å lese lærebøker, andre læremidler og lytte til podkaster, er det viktig at du allerede har øvingskjørt mye før du tar teoriprøven. For å bli en trygg sjåfør må du øvingskjøre mye, men du vil også forstå teorien bedre når du har testet den i praksis, skriver Karsten Nikolaisen, seniorrådgiver i Statens vegvesen i en pressemelding.

Høyrere beståttprosent under pandemien
Under pandemien i 2021 var det 63 prosent som bestod, til tross for at det var begrensninger på hvor mange som kunne være i teorirommet samtidig, og det var lengre ventetid for å få time.

20 prosent møter ikke opp
For å ta teoriprøven må du bestille time på vegvesen.no. 20 prosent av de som har bestilt time møter ikke opp.

– Hvis timen ikke passer ber vi om at du avbestiller timen, så noen andre kan få den, avslutter Nikolaisen.

Flere nyheter: