Det norske G19-laget avbildet i forkant av årets EM-sluttspill. Foto: Geir Olsen / NTB

G19-EM: Norsk stortap i semifinalen – knust 5-0 av Portugal

Norge ble utspilt da Portugal ble finaleklar i G19-EM torsdag. En keeperbrøler etter fire minutter ga tidlig oppoverbakke i 0-5-nederlaget.

Av NTB | 13.07.2023 20:03:20

Sport: EM-semifinalen var tidenes første for et norsk G19-lag, men som fryktet ble oppgaven mot Portugal altfor tøff. Tittelfavoritten ledet 3-0 til pause og hadde full kontroll hele veien.

En lei tabbe fra Magnus Rugland Ree sendte Norge bakpå allerede i åpningsminuttene. Målvakten var uoppmerksom på et tilbakespill og skjøt ballen i Gustavo Sa fra to meters hold. Det ga Portugal 1-0.

Et snaut kvarter senere doblet Hugo Felix ledelsen på et strengt idømt straffespark, mens Rodrigo Ribeiro tuppet inn det tredje målet etter en halvtime. De norske gutta klarte ikke å klarere unna et hjørnespark i forkant.

Utover i 2. omgang kom det to nye baklengsmål på kort tid. Ribeiro headet enkelt i mål, og to minutter etterpå gjorde Carlos Borges 5-0 alene med keeper.

Norge gikk ubeseiret gjennom puljespillet etter kamper mot Hellas (5-4), Island (1-1) og Spania (0-0).

Portugal møter enten Spania eller Italia i søndagens finale på Malta.