Menu
Kjelsås er klare for semifinale i NM mot Molde den 27. september. Foto: Astrid Pedersen / NTB

Askeladden Kjelsås semifinaleklar i fotball-NM – slo Raufoss 2-1 etter sen straffescoring

Kjelsås skrev klubbhistorie og er klare for sin første NM-semifinale etter 2-1-seier hjemme mot Raufoss torsdag kveld.

Av NTB | 13.07.2023 20:03:36

Sport: I semifinalen tar Kjelsås imot Molde på hjemmebane 27. september. Skulle de ta nok en skalp i årets NM, venter cupfinalen på Ullevaal stadion 9. desember.

Avgjørelsen falt over fem minutter på overtid etter straffescoring fra Jens Aslaksrud. Kjelsås scoret 1-0 etter en strålende dribleprestasjon fra Rasmus Vinge etter en snau time. Så utlignet Raufoss like før full tid, men det holdt ikke til ekstraomganger.

På veien mot semifinale har Oslo-klubben blant annet tatt seg forbi Mjøndalen og Viking. Før torsdagens kamp hadde Kjelsås heller aldri nådd en kvartfinale i fotball-NM.

– Det betyr veldig mye. For gutta er dette viktig krydder i hverdagen. Vi har blitt enige om å holde beina godt plantet på jorda og gjøre mye ut av lite. Det er kulturen i klubben, sa Alexander Rein, sportssjef i Kjelsås, til TV 2 i pausen.

Kjelsås holder til på nivå tre i norsk fotball, mens Raufoss spiller i divisjonen over.

Etter 26 minutter var det Kjelsås sin tur til å være farlig frempå. Et godt mønstret angrep endte til slutt opp hos Jens Aslaksrud, men spissen skjøt like over mål.

Minutter senere fikk Ahmad Adil Abbas drømmetreff fra distanse, men ballen dundret i tverrliggeren.

Like før timen var passert kronet han en flott kamp ved å passere flere av bortelagets spillere på vei mot mål. En flott dribleprestasjon ble kronet ved en kontant avslutning i mål.

Noen få minutter før slutt utlignet Raufoss, men en sen straffescoring ga Kjelsås-avansement dypt inne i overtiden.

I løpet av den første halvtimen på Grefsen stadion fikk både Kjelsås og Raufoss muligheten til score kampens første mål. Et hardt innlegg fra gjestenes Gard Simenstad snek seg utenfor Kjelsås-målet, og vertene kunne puste lettet ut.

Etter en jevnspilt førsteomgang tok Rasmus Vinge kommandoen på eget kunstgress og gjorde livet vanskelig for Raufoss-spillerne.

(©NTB)