Menu
Museumsbetyrer Carl Egil Buch. FOTO: Karmsund folkemuseum

Fyller 80 på valentindagen

I dag, på selveste «Valentindagen», fyller tidligere konservator ved Karmsund Folkemuseum, Carl Egil Buch, 80 år.

Av Egil M Solberg | 14.02.2023 10:32:00

Samfunn: Buch kom til Haugesund i 1972 hvor han overtok stillingen som museumsbestyrer etter Nils Henrik Tuastad. Både som museumsbestyrer, men ikke minst som kommunens rådgiver i spørsmål om å ta vare på byens eldre bebyggelse, har Buch gjort en stor innsats for Haugesund.

Med enkelte unntak har Haugesund kommune vært flinke til å ta vare på eldre verneverdig bebyggelse. Det gjør at deler av byen i dag har et særpreg som vi med stolthet kan vise frem til både tilreisende og egne innbyggere. Den voksende bevisstheten om å ta vare på byens særpregede arkitektur kan vi i stor grad takke Carl Egil Buch for. Gjennom sine mange år som museumsbestyrer /konservator var han en utrettelig forkjemper for at byen ikke mistet sin arkitektoniske identitet.

Buch er født og oppvokst i Stavanger, men har bodd mesteparten av sitt yrkesaktive liv i Haugesund. Som travelt opptatt pensjonist pendler han nå mellom barndomshjemmet i Stavanger og sitt rekkehus i Vesteveien på Hauge i Haugesund. Han er sprek for alderen og både titt og ofte ser vi han på sykkel gjennom gatene i Haugesund. Radio Haugaland gratulerer.

Flere nyheter: