Menu
ARKIVBILDE: Egil M Solberg / Radio Haugaland

Mann i koma etter vold på Karmøy – politiet har video av hendelsen

Politiet har startet etterforskning etter at en mann med funksjonsnedsettelse ble funnet skadd på gata på Karmøy lørdag kveld.

Av NTB | 14.08.2023 00:34:35

Kriminalitet og rettsvesen: – Jeg kan bekrefte at vi etterforsker det som ser ut som en alvorlig voldshendelse på Vea på Karmøy. Hendelsen skal ha skjedd lørdag kveld, sier politiadvokat Synnøve Haugstvedt Lande i Sørvest politidistrikt i en pressemelding mandag ettermiddag.

VG skriver at mannen ble funnet skadd ved Veavågen skole. Mannens bror sier til avisen at mannen i noen timer svevde mellom liv og død før tilstanden stabiliserte seg.

Han ble først kjørt til Haugesund sykehus hvor det ble konstatert kraniebrudd og hjerneblødning, ifølge broren. Han ble fløyet videre til Haukeland sykehus, hvor han nå ligger i koma.

Politiadvokat Lande bekrefter at mannen er fraktet til Haukeland, men vil ikke si noe om skadene hans.

– Vi er tidlig i etterforskningsfasen og kan på nåværende tidspunkt ikke si noe mer om denne saken, sier hun.

– Det gjør ham jo litt svak. Han er et lett offer for dem som vil utøve vold, sier han.

– Det foreligger en beskrivelse av hendelsesforløpet. Jeg ønsker ikke å uttale meg om denne, men politiet er i gang med å etterforske det som fremstår som en alvorlig voldshendelse. Vi har blant annet mottatt en video som formentlig viser hendelsen, sier Lande.

Broren sier til VG at fornærmede har en funksjonsnedsettelse, og bor i en omsorgsbolig med tilsyn.

(©NTB)

Flere nyheter: