Menu
Casemiro (med ballen) og resten av Manchester United-laget fikk en røff kveld på Anfield. Foto: Jon Super / AP / NTB

Full slakt i England – avis ga alle United-spillerne 1 på børsen

Lokalavisen Manchester Evening News er ikke nådig i sin dom over Manchester Uniteds spillere etter Liverpools maktdemonstrasjon søndag.

Av NTB | 06.03.2023 07:55:38

Sport: I tittelen på saken heter det at Bruno Fernandes og Luke Shaw var «forferdelige», men samtlige spillere har altså fått «stolpe» på børsen etter 0-7-tapet.

United kom til Anfield med elleve kamper uten tap, men endte opp med å ryke på sitt største nederlag siden 0-7-kampen mot Wolverhampton i 1931.

I Manchester Evening News får også manager Erik ten Hag stryk:

«Han valgte et stort sett logisk lag, selv om Aaron Wan-Bissaka kanskje kunne vært mer årvåken i forsvar enn (Diogo) Dalot. Spillerne sviktet ham», skriver avisen.

I Liverpool Echo er det andre toner. To spillere har fått full uttelling og 10 på børsen: Mohamed Salah og Andy Robertson.

«Ble gitt lite beskyttelse av dommerne, men hans utholdenhet belønnet ham med to mål, to assist og målrekorden i Premier League for de røde. For en spiller», lyder fasiten til Salah.

Egypteren tok seg forbi legendariske Robbie Fowler med sitt 128. og 129. ligamål og ble den mestscorende Liverpool-spilleren i Premier League.

– Det var totalt uakseptabelt, sa Shaw til klubbens egen TV-kanal.

– Våre standarder har åpenbart falt siden vi vant det trofeet. I de siste kampene har vi ikke vært oss selv, sa han.

Seks av sju mål ble sluppet inn i annen omgang. Cody Gakpo, Darwin Núñez og Salah scoret alle to mål hver. Roberto Firmino gjorde ydmykelsen komplett med sin 7-0-scoring like før slutt.

Det er 14 poeng opp til serieleder Arsenal for United, men de rødkledde har én kamp mindre spilt.

Liverpool er tre poeng bak den viktige 4.-plassen og har én kamp til gode på Tottenham som ligger der for øyeblikket.

Liverpools helter får en uke hvile før Bournemouth venter i serien. Deretter reiser de til Madrid for et returmøte med et nær umulig utgangspunkt i mesterligaen (2-5-tap i første åttedelsfinale).

United-tapet kom en uke etter at klubben sikret seg sitt første trofé siden 2017 da Newcastle ble slått i ligacupfinalen.

Manchester United får Real Betis på besøk til torsdag i europaligaens åttedelsfinale. Deretter venter Southampton i Premier League, hvor supporterne søndag fikk seg en smell i det allerede tynne håpet ligatittelen.

(©NTB)