Menu
Illustrasjonsfoto: Marius Helge Larsen / NTB

Full fart for strøm til Gismarvik

Selv før de har mottatt konsesjon, har Statnett annonsert utlysningen av kontrakter i Blåfalli-Gismarvik-prosjektet.

Av Egil M Solberg | 26.09.2023 17:12:53

Gismarvik: Som tidligere rapportert, har Statnett søkt om konsesjon for å bygge og drifte en ny 420-kilovolts-linje fra Blåfalli i Kvinnherad til Gismarvik i Tysvær, inkludert bygging av en ny transformatorstasjon i Gismarvik.

Selv om konsesjonen ennå ikke er godkjent, har Statnett valgt å starte forberedelsene ved å utlyse grunn- og byggekontrakt for Blåfalli-Gismarvik-prosjektet. Dette skrittet er tatt for å redusere tiden det tar å starte selve byggingen når konsesjonen endelig blir godkjent.

Kari Eika, prosjektleder i Statnett, understreker at ingen kontrakter vil bli signert før konsesjonen er på plass. Planleggingen av slike prosjekter tar vanligvis flere år, og dette parallelle arbeidet bidrar til å forkorte tiden det tar å sette i gang byggearbeidet.

Kontrakten som nå lyses ut omfatter grunnarbeider og bygging av nye bygg og konstruksjoner for etablering av Gismarvik transformatorstasjon og utvidelse av Blåfalli stasjon i Kvinnherad.

Entreprenører fra både regionale og nasjonale selskaper har hatt muligheten til å bli kvalifisert for jobben, og kontrakten har potensiale til å skape arbeid for det lokale og regionale arbeidslivet som leverandører til prosjektet.

Flere nyheter: