Menu
Helsetilstanden til den fengslede bolivianske opposisjonspolitikeren Luis Fernando Camacho er skjør, ifølge forsvareren. Dette bildet er november 2019. Foto: AP / NTB

Frykter for helsen til fengslet opposisjonsleder i Bolivia

Helsetilstanden til en av Bolivias fremste opposisjonspolitikere, Luis Fernando Camacho, kan raskt forverre seg, sier forsvareren hans.

Av NTB | 04.01.2023 12:16:10

Politikk: Den høyreorienterte advokaten og forretningsmannen, som er guvernør i Santa Cruz-regionen, etterforskes for sin rolle under streikene og opptøyene som brøt ut da Evo Morales ble valgt til sin fjerde presidentperiode i 2019.

Morales trakk seg senere etter å ha mistet støtten fra landets militære, noe enkelte i ettertid har betegnet som et kupp. Camacho nekter for å ha hatt noe å gjøre med hendelsene å gjøre, men ble dømt til fire måneders fengsel, anklaget for «terrorisme».

Fredag ble han overført til et høysikkerhetsfengsel i Chonchocoro i Andesfjellene.

– Helsesituasjonen hans er skjør, sier forsvareren Juan Carlos Camacho, som viser til at klienten lider av en blodsykdom som kan gi permanente skader dersom han ikke får nødvendig behandling.

Lederen for Bolivias fengselsvesen, Carlos Limpias, sier Camachos helsetilstand er «helt stabil» og at han får de nødvendige legemidler.

Hundrevis av mennesker demonstrerte tirsdag i flere bolivianske byer med krav om at Camacho må løslates.

(©NTB)

Flere nyheter: