Menu
Håvard Jørgensen måtte tåle en nedtur i Beograd fredag. Foto: Javad Parsa / NTB

Frustrert Jørgensen tapte i bryte-VM – må håpe på rekvalifisering

Håvard Jørgensen tapte sin andre kamp i bryte-VM i Beograd fredag. Dermed må han håpe på en bronsemulighet via rekvalifisering i 72-kilosklassen.

Av NTB | 22.09.2023 13:42:40

Sport: Jørgensen møtte Akit Gulia fra India i første kamp og vant enkelt 4-0. I kamp nummer to ble det verre.

Jørgensen innledet riktignok friskt mot aserbajdsjanske Ulvi Ganizade og tok ledelsen 3-0. Motstanderen utlignet deretter til 3-3, og dermed var presset over på nordmannen i og med at siste poeng i kampen vinner ved poenglikhet.

I stedet for å slå tilbake havnet Jørgensen under med 3-4 og tapte kampen. Nordmannen slo hånden i brytematta flere ganger i frustrasjon etter at utfallet var klart.

Nå må han håpe på en ekstra medaljemulighet i rekvalifisering. Det forutsetter at Ganizade tar seg fram til finale.

Per Anders Kure fikk på sin side en ekstra bronsemulighet gjennom rekvalifisering fredag, men medaljemuligheten var raskt over for nordmannen.

Egyptiske Mohamed Ehab Mohamed Zahab Khalil ble for sterk i den første kampen i rekvalifiseringen i 77-kilosklassen og vant 4-2 på poeng. Kure forsøkte å legge press på motstanderen mot slutten, men Khalil forsvarte seg godt.

Kure fikk den ekstra bronsemuligheten etter at hans overmann i 16-delsfinalen, Akzjol Makhmudov fra Kirgisistan, sikret seg finalebillett i Beograd.

Med fredagens tap klarte heller ikke Kure å sikre seg billett til neste års OL i Paris. De fem beste i hver vektklasse er kvalifisert for sommerlekene i den franske hovedstaden. Det kommer imidlertid ytterligere to muligheter for å kvalifisere seg til OL.

Bedre gikk det for Felix Baldauf i 97-kilosklassen. Han vant sin første kamp mot georgieren Giorgi Melia 3-1.

(©NTB)

Flere nyheter: