Menu
Frp-leder Sylvi Listhaug har grunn til å smile. Partiet er vinneren på meningsmålingene i mars. Foto: Terje Pedersen / NTB

Frp vant på marsmålingene tross Amundsen-bråket

Selv om det var bråk rundt Per-Willy Amundsen er Fremskrittspartiet vinneren på partimålingene i mars. De ender ett prosentpoeng høyere enn måneden før.

Av NTB | 26.03.2024 10:43:07

Politikk: Frp ligger i gjennomsnitt på 14,8 prosent oppslutning og 26 mandater, viser Poll of polls’ oversikt over nasjonale meningsmålinger i mars. Det har vært sju nasjonale meningsmålinger i perioden.

Ser man på det historiske gjennomsnittet er dette en økning fra februar.

Etter en solid februarmåned faller Høyre med 1,2 prosentpoeng til 26,5 prosent. De er imidlertid fortsatt landets største parti med klar margin. Arbeiderpartiet faller fra 19 til 18,2 prosent. Det er også et klart borgerlig flertall på Stortinget med 88 mandater mot 81.

Både Høyre og Frp ligger godt over valgresultatet fra 2021, mens Ap har mistet en tredel av oppslutningen fra den gang.

Regjeringspartner Senterpartiet går et bitte lite hakk opp fra februar til 6,5 prosent, men er fortsatt halvert sammenlignet med 2021-valget. For SV, Rødt og Venstre går det bedre enn i 2021, mens Kristelig Folkeparti og Miljøpartiet De Grønne ligger jevnt med resultatet den gang.

Av disse er Rødt (fra 5,2 til 5,8 prosent) og MDG (fra 3,6 til 4) de eneste som opplever noen særlig endring. KrF er under sperregrensa, MDG så vidt over. Andre partier ligger på 4,6 prosent, men ingen mandater.

Med et valgresultat som dette gjennomsnittet ville blant andre justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp) og lederen for Stortingets finanskomité Eigil Knutsen (Ap) falt ut av Stortinget.

(©NTB)

Flere nyheter: