Menu
Johanne Killi avbildet under X-Games i Hafjell i 2020. Foto: Geir Olsen / NTB

Friskikjøreren Johanne Killi avslutter karrieren

Johanne Killi har bestemt seg for å legge ski og staver på hylla. 25-åringen føler livet som friskiutøver er blitt ensformig og vil gjøre andre ting.

Av NTB | 25.09.2023 15:02:57

Sport: Avgjørelsen tok hun etter en strålende 2022/23-sesong. Killi vant sist vinter den totale verdenscupen og slopestylecupen sammenlagt, og i VM kjørte hun inn til en bronsemedalje.

I oktober fyller Dombås-kvinnen 26 år, men allerede nå setter hun karrierestrek.

– Jeg har holdt på i snart ti år på øverste nivå. Det begynner å bli litt ensformig med mange reiser til de samme stedene for trening og konkurranser år etter år. Jeg har fått utfordret meg i verdenstoppen i mange år og er veldig fornøyd med egen kjøring. Nå har jeg lyst til å finne ut av andre ting, sier Killi i en uttalelse og fortsetter:

– De siste årene har jeg kjent mer og mer på at jeg ofrer mye og savner venner og familie når jeg er ute på reise.

Killi vant gull i slopestyle i X-Games på Hafjell som 19-åring, og siden ble det ytterligere seks XG-medaljer. I OL-sammenheng ble 6.-plass i slopestyle hennes beste resultat.

– Johanne er den beste railkjøreren i verden og har dominert i verdenstoppen i mange år. Det er veldig trist at Johanne ikke blir med videre, men hun har full støtte fra oss når det gjelder beslutningen om å gi seg som konkurransekjører, sier friski-sjef Christoffer Schach i Norges Skiforbund.

Killi sier hun framover ønsker å bidra til å løfte fram neste generasjons friskijenter.

(©NTB)