Menu
Sander Aae Skotheim sikret sølvet i sjukampen i EM. Foto: Khalil Hamra / AP / NTB

Friidrett: Skotheim sikret sølv i sjukamp i EM innendørs

Mangekjemperen Sander Aae Skotheim (20) tok sin første medalje i EM innendørs da han sikret sølvet i sjukamp i tyrkiske Istanbul søndag.

Av NTB | 05.03.2023 17:55:52

Sport: Skotheim lå på sølvplass etter seks av sju øvelser og greide ikke ta seg forbi gullvinner Kevin Mayer fra Frankrike på den avsluttende 1000-meteren i Istanbul.

Skotheim vant 1000-meteren med tiden 2.37,82, men han greide ikke slå Mayer, som vant gullet med 6348 poeng. Skotheim fikk 6318 poeng og forbedret sin egen norske rekord.

– Det er fantastisk. jeg ga det jeg hadde på 1000-meteren, men jeg fikk aldri helt rytmen. Etter 600 meter sa det stopp så jeg måtte prøve å safe inn til en god tid, sa Skotheim til NRK.

– Det er litt småkjipt at det er så nærme, men han (Mayer) har vært et stort forbilde for meg hele tiden jeg har drevet med mangekamp, så det er sinnssykt fett å være så nærme, fortsatte Skotheim.

Skotheim har levert godt det siste året og har satt flere norske rekorder. I Istanbul leverte han flere sterke konkurranser og satte personlige rekord i stav. Spesielt var det 60 meter og kule som skortet for Skotheim i konkurransen.

(©NTB)