Menu
Eric Frenzel ble tidenes mestvinnende mannlige utøver i ski-VM nordiske grener onsdag. Foto: Darko Bandic / AP / NTB

Frenzel tok Dæhlie-rekord – har kun Johaug og Bjørgen foran seg

Den tyske kombinertstjernen Eric Frenzel (34) passerte Bjørn Dæhlies 17 medaljer i ski-VM med sølv i lagkonkurransen i Planica onsdag.

Av NTB | 01.03.2023 16:05:54

Sport: Skikongen Dæhlie avsluttet sin karriere med 17 VM-medaljer fordelt på ni gull, fem sølv og tre bronse. Frenzel sto foran vinterens mesterskap i Slovenia med sju gull, sju sølv og tre bronse.

Med onsdagens lagsølv har han omsider lagt den norske langrennslegenden bak seg på den prestisjetunge statistikken. Ingen mannlig utøver i nordiske grener har flere medaljer i VM-sammenheng enn tyskeren.

Mestvinnende er han imidlertid ikke uansett kjønn. På den samlede listen er han fortsatt bak Therese Johaug og Marit Bjørgen. De to norske langrennsdronningene stoppet på henholdsvis 19 og 26.

Frenzel begynte VM-medaljefangsten sin allerede under i tsjekkiske Liberec i 2009. Som 20-åring var han med på det tyske laget som tok VM-sølv i storbakke-lagkonkurransen. Siden har den ene medaljen etterfulgt den andre.

Frenzel har tatt medalje i samtlige verdensmesterskap på ski siden debuten i Tsjekkia for 14 år siden. Det er formidabelt.

Til tross for sine 34 år, har ikke Frenzel gitt noen signaler om at karrieren stopper etter inneværende sesong. Helt umulig er det dermed ikke at han dukker opp i Trondheim om to år på jakt etter nye medaljer.

Neste mulighet til å pynte på OL-statistikken kommer ikke før i Cortina og Milano i 2026. Da vil medaljegrossisten Frenzel være 37 år.

– For øyeblikket har jeg like mange medaljer som Bjørn Dæhlie. Hvis jeg kan klare én til i Planica eller under verdensmesterskapet i Trondheim (i 2025), hadde det vært kult, har Frenzel tidligere sagt til tyske medier.

Ved siden av de 17 VM-medaljene har han også sju OL-medaljer: Tre gull, to sølv og to bronse. På den fronten har han imidlertid langt opp til Bjørn Dæhlie. Langrennskongen endte på 12 OL-medaljer, fire sølv og åtte gull, i sin fenomenale karriere.

Flere nyheter: