Menu
Edvald Boasson Hagen imponerte mandag. Foto: Heiko Junge / NTB

Fransk stjerne med etterlengtet seier – Boasson Hagen beste nordmann

Eks-verdensmester Julian Alaphilippe viste Tour de France-form med seier på 2. etappe av sykkelrittet Critérium du Dauphiné. Edvald Boasson Hagen imponerte.

Av NTB | 05.06.2023 16:59:20

Sport: Den 167,3 kilometer lange etappen fra Brassac-les-Mines til La Chaise-Dieu ble avsluttet med en spurt i utfordrende terreng. I feltet satt både sterke klatrere og sterke spurtere.

Best av alle på de siste meterne var Alaphilippe. Den dobbelte verdensmesteren avsluttet best og tok en svært etterlengtet seier. Seieren var franskmannens første siden i februar.

Han har ikke vunnet et World Tour-ritt siden han gikk til topps på en etappe i Baskerland rundt i april i fjor.

Seieren var samtidig den franske stjernens 41. i karrieren.

Mandag svarte hovedpersonen på tiltale og beviste at han blir en mann å regne med i tiden som kommer. Starten på årets Tour de France er bare noen uker unna.

– Jeg har ventet på denne seieren, og Dauphine betyr mye for meg. Å vinne en etappe her er stort. På forhånd håpet jeg å vinne en etappe, og det klarte jeg allerede på den andre, sa Alaphilippe i seiersintervjuet.

Edvald Boasson Hagen ble best av de norske rytterne i feltet med en 17.-plass på mandagens Dauphine-etappe. Uno-X-rytter Tobias Halland Johannessen endte fire plasser lenger ned på resultatlisten. Han hadde lagkamerat Jonas Gregaard rett bak seg.

Gregaard var underveis på etappen i bruddet.

Danske Jonas Vingegaard er favoritt til å vinne Dauphine-rittet. Han mistet en svært viktig hjelper allerede mandag. Etter en massevelt med mange involverte ryttere, måtte blant annet nederlenderen Steven Kruijswijk bryte rittet.

Critérium du Dauphiné består av i alt åtte etapper.

Alaphilippe har måttet tåle kritikk blant annet fra sin egen teamsjef som følge av mangelen på seirer det siste året. Soudal-Quick Step-sjef Patrick Lefevre, som er kjent for å være svært frittalende, har stilt spørsmål ved om Alaphilippe gjør seg fortjent til sin svært høye lønn.

Richard Carapaz tok annenplassen på etappen, mens Christophe Laporte forsvarte ledertrøyen.

(©NTB)

Flere nyheter: