Menu
Frankrike har avdekket en. omfattende russisk kampanje for å spre desinformasjon, ifølge utenriksminister Catherine Colonna. Foto: Hanna Johre / NTB

Frankrike sier de har avdekket russisk desinformasjonskampanje

Frankrike hevder å ha avdekket en omfattende russisk kampanje for å spre desinformasjon i flere land, blant annet om krigen i Ukraina.

Av NTB | 13.06.2023 16:48:55

Kultur og underholdning: – Denne kampanjen dreier seg særlig om å opprette falske nettsider som utgir seg for å tilhøre nasjonale medier eller regjeringer, samt etablering av falske profiler i sosiale medier, sier utenriksminister Catherine Colonna.

– Frankrike fordømmer disse handlingene som ikke er et permanent medlem av FNs sikkerhetsråd verdig, sier hun.

Ifølge franske myndigheter er det «russiske aktører» som kan knyttes til «statlige instanser eller «instanser med tilknytning til den russiske stat» som står bak kampanjen.

De falske nettsidene har utgitt seg for å tilhøre minst fire franske aviser, Le Parisien, Le Figaro, Le Monde og 20 Minutes, og også tyske medier som Frankfurter Allgemeine Zeitung, Der Spiegel og Bild er rammet.

Fransk UD lyktes med å stanse et forsøk på å opprette en falsk nettside i deres navn, sier Colonna.

– Ingen forsøk på manipulering vil stanse Frankrike fra å støtte Ukraina som er stilt overfor en russisk aggresjonskrig, legger hun til.

(©NTB)

Flere nyheter: