Menu
Tidligere president Donald Trump ankom mandag Miami i eget fly. Tirsdag møter han i retten der han blir orientert om tiltalen. Foto: Rebecca Blackwell / AP / NTB

Foto,- video- og mobilforbud under Trumps rettsmøte

En føderal dommer har avvist en anmodning fra mediene om å få ta bilder og gjøre videoopptak når Donald Trump møter i retten i Miami i dag.

Av NTB | 13.06.2023 04:38:54

Kriminalitet og rettsvesen: Flere medier, blant dem Reuters, hadde bedt om å få ta bilde og filme Trump i rettssalen.

Dommeren har også nedlagt forbud mot å bruke mobiltelefoner under rettsmøtet.

Samtidig har Miami-politiets sjef Manny Morales tatt høyde for at opptil 50.000 demonstranter kan samle seg i området rundt rettslokalet i Miami. Sikkerheten ventes derfor å bli streng, og gater i nærheten kan bli stengt.

Rettsmøtet for Trump starter klokken 15 norsk tid tirsdag. Dette blir det første rettsmøtet der han får opplest tiltalen med anklagene knyttet til dokumentene som ble beslaglagt i hans hjem i Mar-a-Lago i Palm Beach i Florida.

I alt 31 av de 37 tiltalepunktene dreier seg om brudd på USAs spionasjelov. Trump anklages for å ha satt USAs nasjonale sikkerhet i fare ved å ha beholdt gradert forsvarsinformasjon, hindret etterforskningen, skjult dokumenter og gitt falsk forklaring.

De 31 punktene er knyttet til hemmelig og topphemmelig graderte dokumenter som han oppbevarte etter at han forlot Det hvite hus tidlig i 2021. En del av tiltalepunktene har strafferammer på opptil 20 års fengsel.

(©NTB)

Flere nyheter: