Menu
Celin Bizet Ildhusøy fortviler etter å ha misset en stor sjanse i hjemmekampen mot Italia. Hun har lyst på revansj i tirsdagens returkamp. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Fotballkvinnene vil slå tilbake på Italias lykkebane: – Må få opp skarpheten

Norges fotballkvinner måtte tåle et sjeldent poengtap mot Italia på Ullevaal. Tirsdag kan de revansjere seg i Ferrara, der italienerne aldri har tapt.

Av NTB | 04.06.2024 06:33:18

Sport: «Le Azzurre» spiller for sjuende gang på Paolo Mazza stadion, som er hjemmebanen til Società Polisportiva Ars et Labor (Spal), og fasiten fra før er fem seirer og en uavgjort.

– Vårt mål var å vinne bortekampen. Dessverre greide vi det ikke, men nå gjør vi alt for å restituere og bli klare til å yte på topp så vi kan fullføre det vi begynte på i Norge, sier keeper Laura Giuliani til Italias fotballforbunds nettsted.

– Med seier vil vi ha alt i egne hender i kampen om å bli blant de to beste i gruppa og gå rett til EM uten omspill.

Det samme gjelder for Norge, som tar med seg en sterk statistikk til Italia. Norge har vunnet alle sine tidligere bortekamper mot Italia i kvalifisering eller sluttspill, inkludert EM-finalen i 1993, og total fasit mot Azzurre i EM og VM er 8-2-1.

Lagkaptein Guro Reiten synes det er greit å få møte italienerne igjen bare fire dager senere.

– Vi har masse vi kan se på og jobbe med. Det de står for er litt tydeligere nå. Vi må få opp skarpheten og tette igjen defensivt. Det blir sikkert en tett og jevn kamp igjen, men det ville vært gøy å slå dem der nede, sa hun til NTB etter fredagens kamp.

– Det kommer til å bli varmt også i Italia, men jeg tror vi har litt bedre kontroll nå, for vi har sett hva de er gode og ikke gode på. Vi er et bedre lag enn dem, og vi skal vise det, sa Celin Bizet Ildhusøy.

– Det er mye vi kan ta med oss fra hjemmekampen. Nå får vi analysere litt, så får vi se om vi klarer å bruke rommene de gir oss til å gjøre en enda bedre prestasjon, sa hun til NTB.

Italia imponerte mange i nasjonsligaen i fjor høst, da laget var ubeseiret på bortebane og blant annet slo verdensmester Spania i Pontevedra. Men italienerne tapte hjemme for både Sverige og Spania.

– Vi får prøve å hjelpe til med at de følger opp den statistikken, sier Guro Reiten.

Norge hadde sjanser nok til å vinne fredagens kamp på Ullevaal, men greide ikke å få ballen i mål. På overtid holdt Italia på å påføre Norge det første hjemmetapet i EM-kvalifisering på 41 kamper over 36 år.

Mathilde Harviken hadde i likhet med Bizet en av de aller største norske sjansene, men hun var på overtid veldig nær å gjøre selvmål da et klareringsspark traff egen tverrligger. Stort sett var det norske forsvaret veldig solid.

(©NTB)