Svein Maalen (t.h.) har fått en brutal start på jobben som midlertidig trener i Rosenborg. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Fortsatt ingen Maalen-effekt i RBK – supporterne viste misnøye etter ny smell

Rosenborgs midlertidige trener Svein Maalen gikk på sitt andre strake tap da Aalesund vant 1-0 og klatret opp fra sisteplassen i Eliteserien søndag.

Av NTB | 02.07.2023 19:23:37

Sport: Maalen tok over RBK-ansvaret etter at Kjetil Rekdal ble sparket i juni. Det har enn så lenge ikke gitt noen effekt. Trønderne har tapt 0-3 hjemme mot Sarpsborg og 0-1 borte mot Aalesund siden Rekdal-exiten.

AaFK var tabelljumbo i Eliteserien før søndagens kamp, men tok seg forbi HamKam etter seieren over Rosenborg. RBK er nummer tolv og bare fire poeng foran Sandefjord på kvalifiseringsplassen.

– Vi har spilt mange jevne kamper, så handler det om å bikke kampene i vår favør. Det var litt marginer for oss i dag. Det var på tide, sa matchvinner Markus Karlsbakk til TV 2 etter kampen.

I etterkant av kampen tok flere Rosenborg-supportere seg ned på banen og viste misnøye mot spillerne og resten av RBK-apparatet.

– Det var helt fantastisk. Vi har ventet på dette lenge, så det var ubeskrivelig deilig, sa Karlsbakk.

Det var også tangotrøyene som startet kampen best. Allerede etter ti minutter var Bjørn Martin Kristensen farlig nære å sende AaFK i føringen da avslutningen hans gikk i stolpen. Sju minutter senere traff også Barmen metallet.

Med drøyt ti minutter igjen av 1. omgang steg Sæter til værs på en corner og stusset ballen mot bakerste stolpe. Der klarte Erlend Dahl Reitan akkurat ikke å prikke ballen på innsiden av stanga.

Utover i 2. omgangen produserte Rosenborg flere gode muligheter, men klarte aldri å omsette sjansene til mål.

Aalesund gjester HamKam i neste runde, mens Rosenborg møter Lillestrøm på Lerkendal.

Kampens eneste mål kom ett minutt etter pause da André Hansen på fryktelig vis spilte ballen rett i beina på Kristoffer Barmen ved 16-meteren. Midtbanespilleren spilte videre til Karlsbakk, som banket ballen opp i nettaket.

Rosenborg-spiss Ole Sæter startet sin første eliteseriekamp denne sesongen. 27-åringen pådro seg en lårskade rett i forkant av seriestart.