Menu
General Christopher T. Donahue under seremonien der militærbasen Fort Bragg blir til Fort Liberty. Foto: Karl B DeBlaker / AP / NTB

Fort Bragg blir til Fort Liberty

Som del av navneendringen på steder i USA kalt opp etter sørstatsoffiserer, har militærbasen Fort Bragg i delstaten North Carolina blitt til Fort Liberty.

Av NTB | 03.06.2023 09:18:58

Krig og konflikter: I fjor anbefalte en kongresskomité nye navn for ni militærbaser som alle er oppkalt etter sørstatsoffiserer. Anbefalingen kom etter de omfattende protestene i kjølvannet av politidrapet på George Floyd.

Navneendringen fra Fort Bragg til Fort Liberty ble kunngjort i en video fredag, der det het at basen nå skal oppkalles etter en verdi, ikke en person.

– Ikke noen verdi har vist seg å være mer integrert i USA og militærets historie enn frihet, heter det i videoen.

Militærbasen ble etablert i 1918 og oppkalt etter general Braxton Bragg, som tjente i sørstatshæren under den amerikanske borgerkrigen (1861 til 1865).

Den er base for 53.700 soldater, ifølge basens egen nettside.

Den neste basen som skal skifte navn er Fort Polk i Louisiana, som skal døpes om til Fort Johnson senere i juni. Den blir dermed oppkalt etter Henry Johnson, en svart soldat som er blitt hyllet for sitt mot i første verdenskrig.

(©NTB)

Flere nyheter: