Kristiansund er ubeseiret i fem strake kamper. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Forsvarsfeil stoppet KBK-rekken – Sandnes Ulf-spiller utvist etter filming

Kristiansund lå lenge godt an til å ta sin femte strake seier i 1. divisjon, men en forsvarstabbe sørget for at Sandnes Ulf fikk med seg 1-1 på hjemmebane.

Av NTB | 12.05.2023 18:54:44

Sport: Mikkel Rakneberg sendte KBK i ledelsen med sin scoring bare sekunder ut i annen omgang, men med ti minutter igjen utnyttet Jonas Brune Aune en forsvarsfeil og utlignet. KBK-keeper Sean McDermott og forsvarsspiller Aliou Coly kommuniserte ikke godt nok, og klareringen gikk rett i Aune som kunne spasere inn utligningen.

Med poengdelingen går KBK opp på foreløpig tabelltopp, men de er à poeng med Ranheim som har én kamp mindre spilt. Flere lag kan passere KBK i løpet av helgen. KBK har ikke tapt på de fem siste kampene, der fire har endt med seier.

Etter lite action i den første omgangen, startet omgang nummer to med et smell. Rakneberg kom fri i feltet og scoret sitt tredje mål for sesongen.

Etter en times spill ble Endre Osenbroch utvist etter å ha fått to gule kort. Han fikk først gult i første omgang etter en sen takling, før kampleder Ole-Alexander Ekeli Valen sendte Sandnes Ulf-vingen av banen med for det han mente var filming inne i KBKs 16-meter.

Hjemmelaget greide likevel å utligne. Sandnes Ulf står med seks poeng på de første sju kampene, KBK med 13.

Kristiansund tar imot Ranheim til toppoppgjør på hjemmebane i neste runde, mens Sandnes Ulf møter Start borte.