Menu
Den selv utnevnte pastoren Paul Nthenge Mackenzie skal ha oppfordret sine følgere til å sulte seg til døde for slik å møte Jesus. Hittil er det funnet levninger av 179 mennesker på eiendommen hans, mange av dem barn som bærer spor av mishandling. Foto: AP / NTB

179 døde funnet på eiendommen til kenyansk pastor

Kenyanske etterforskere fant fredag levningene av ytterligere 29 mennesker på eiendommen til en selvutnevnt pastor som er siktet for terrorisme.

Av NTB | 12.05.2023 18:54:31

Religion og livssyn: I mars overga han seg til politiet etter meldinger om at to barn av sektmedlemmer hadde sultet i hjel. Han ble siden løslatt mot kausjon, men pågrepet igjen 14. april da politiet fant fire andre disipler av ham døde.

Nthenge Mackenzie har samarbeidet tett med den velkjente og velstående tele-evangelisten Ezekiel Odero, som leder en annen menighet. Også han ble varetektsfengslet i april, men er siden løslatt mot kausjon.

Saken har rettet et søkelys på Kenyas over 4.000 registrerte kirkesamfunn, og mange spør seg om hvordan Nthenge Mackenzie så lenge kunne spre sitt budskap uten at myndighetene grep inn.

President William Ruto har opprettet en granskingskommisjon som skal undersøke omstendighetene rundt Good News International Church, og han har også satt ned en arbeidsgruppe som skal vurdere hvordan myndighetene bør regulere religiøs virksomhet i landet.

50 år gamle Nthenge Mackenzie var tidligere taxisjåfør, men i 2003 grunnla han den kristne sekten Good News International Church i Shakahola-skogen utenfor kystbyen Malindi sør i Kenya.

Ifølge rettsdokumenter har flere av ofrene som er funnet døde, manglet organer, og politiet mistenker at de kan ha blitt utsatt for organhøsting. Kenyas innenriksminister Kithure Kindiki understreker at dette foreløpig bare er en teori.

(©NTB)

Flere nyheter: