Menu
Stéphanie Frappart blir første kvinnelige dommer for Norges landslag for menn. Her er hun under kvinnenes EM-kvalifiseringskamp mot Italia på Ullevaal for en uke siden. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Første gang: Kvinnelig dommer for Norges fotballherrer

Stéphanie Frappart fra Frankrike dømmer lørdagens landskamp i fotball mot Danmark i Brøndby. Det er første gang Norges landslag for menn har kvinnelig dommer.

Av NTB | 07.06.2024 18:23:21

Sport: 40-årige Frappart har skrevet historie flere ganger tidligere. Hun ble i 2019 første kvinne som dømte en stor kamp for menn i Uefa-regi, da hun var kampleder i den europeiske supercupen mellom Liverpool og Chelsea.

Tidligere samme år var hun første kvinnelige dommer i fransk Ligue 1 for menn. Året etter var hun første kvinnelige dommer i mesterligaen for menn, og i 2021 dømte hun som første kvinne en VM-kvalifiseringskamp for menn.

I 2022 var Frappart en av tre kvinnelige dommere i VM-sluttspillet for menn, og hun var selv den første kvinne som dømte en kamp i et VM-sluttspill for menn.

Frappart har ikke sluttet å dømme kvinnekamper. For en uke siden dømte hun Norges kvinnelandslag i EM-kvalifisering mot Italia på Ullevaal.

Lørdagens kamp, som er Danmarks generalprøve før EM-sluttspillet, er utsolgt. Det betyr over 25.000 tilskuere. Det er første gang en landskamp på Brøndby stadion er utsolgt. Danmarks A-landslag for menn har spilt der seks ganger tidligere.

(©NTB)