Menu
Over 1300 personer er bekreftet døde av sult i Tigray i Etiopia siden november, ifølge forskere. Arkivfoto: Ben Curtis / AP / NTB

Forskere har bekreftet over 1300 sultdødsfall i Tigray

Forskere har bekreftet 1329 dødsfall knyttet til sult i Tigray nord i Etiopia etter at en våpenhvile avsluttet en to år lang konflikt i regionen i november.

Av NTB | 26.09.2023 09:52:47

Vitenskap og teknologi: Ifølge en studie fra lokale helsemyndigheter og Mekele-universitetet er sult nå hovedårsaken til dødsfall i Tigray, og står for mer enn 68 prosent av dødsfallene forskerne har undersøkt.

Studien er basert på undersøkelser gjort av helsearbeidere fra 15. til 29. august i ni distrikter i Tigray og 53 leirer for internt fordrevne. Tigray har til sammen 88 distrikter og 643 slike leirer, så antallet sultdødsfall over hele regionen er trolig langt høyere enn det som lar seg bekrefte.

En av årsaken er at mathjelpen fra USA og FN ble satt på pause i mars etter at det ble oppdaget omfattende tyverier av korn i Tigray. Antallet dødsfall har siden da steget kraftig, ifølge forskerne.

Rundt 5,4 millioner av Tigrays 6 millioner innbyggere er avhengig av nødhjelp. I hele Etiopia er det rundt 20 millioner som trenger mathjelp.

(©NTB)

Flere nyheter: