Menu
En femte mann er tiltalt etter at en ung mann ble hogd i ryggen med en machete på Haugenstua i Oslo i august 2020. Foto: Geir Olsen / NTB

En femte mann er tiltalt etter macheteangrepet på Haugenstua i 2020

Enda en mann (24) er tiltalt for drapsforsøk eller medvirkning til drapsforsøk etter at en ung mann i 2020 ble hogd med machete på Haugenstua i Oslo.

Av NTB | 26.09.2023 09:52:30

Kriminalitet og rettsvesen: – Han stiller seg uforstående til tiltalen og nekter straffskyld, sier tiltaltes forsvarer Sugin Varatharajan til Avisa Oslo.

Fra tidligere er tre menn i begynnelsen av 20-årene dømt til lange fengselsstraffer etter angrepet. En fjerde mann er frifunnet i saken.

Det brutale angrepet skjedde før midnatt 29. august 2020. Offeret, en mann i 20-årene, ble livstruende skadd etter å ha blitt hogd i ryggen, i beina og i en hånd med machete. Mannen ble også slått mens han lå nede. Hadde han ikke fått raskt helsehjelp, kunne han ha dødd, ifølge avisa.

Den nå tiltalte 24-åringen fra Romerike ble pågrepet og varetektsfengslet i oktober i fjor. Han må møte i Oslo tingrett i januar.

Forsvareren til tiltalte er også kritisk til at tiltalen kommer nå – tre år etter hendelsen.

– Politiet kunne ha klart å behandle saken mot ham samtidig med de andre, slik at den i prinsippet hadde vært ferdig, sier han til Avisa Oslo.

Ifølge dommene skyldtes angrepet en langvarig konflikt mellom et gjengmiljø i Lørenskog og et rivaliserende nettverk på Haugenstua i Oslo.

(©NTB)

Flere nyheter: