Menu
Kraftig snøfall skaper problemer for togtrafikken flere steder i Sør-Norge fredag. Arkivfoto: Terje Bendiksby / NTB

Forsinkelser på flere toglinjer

Snø og is skaper store utfordringer for togtrafikken i Sør-Norge fredag. Flere reisende må belage seg på forsinkelser og innstillinger.

Av NTB | 06.01.2023 15:15:01

Økonomi og næringsliv: Snø og is på sporveksler forårsaker de største problemene. Det har blant annet ført til forsinkelser på Drammenbanen og Askerbanen.

Her er det fredag ettermiddag både forsinkelser mellom Asker og Spikkestad og mellom Drammen og Asker.

Også på Sørlandsbanen er det strømproblemer som gjør at strekningen mellom Vennesla og Nelaug er stengt. Feil på sporveksler fører til forsinkelser ved Mjøndalen.

Det har også vært problemer på Vestfoldbanen og Gardermobanen, men disse var rettet igjen ved 17-tiden fredag.

Ved 8.20-tiden var problemet på Voss løst, og togene gikk igjen, men reisende bes fremdeles om å belage seg på forsinkelser og innstillinger utover dagen.

– Sporvekslene våre er sårbare når det snør veldig mye, og når det i tillegg er sterk vind, fyker snøen raskere enn varmen i sporveksleren klarer å smelte den. På de helt ekstreme dagene er det en utfordring, sier pressevakt Olav Nordli i Bane Nor til NTB.

Feil på en sporveksel ved Stokke gjorde at togene på strekningen Skien-Oslo-Eidsvold på Vestfoldbanen ble rammet av forsinkelser.

– Snøen er i ferd med å bygge seg opp, og da kan man kun se på værmeldingen. Så lenge det er kraftig snøfall og vind, vil vi slite med sporvekslene, sier han.

– Det jobbes for fullt med å løse problemene, men av og til må man ut og ordne opp med kost og spade, og det tar litt tid. I tillegg er det en utfordring de stedene hvor isklumper fra togene legger seg i sporvekslene.

På Bergensbanen er det forsinkelser og innstillinger ved Voss på grunn av mye snø og is i sporveksler, opplyser Bane Nor. Her er Bergen-Voss-Myrdal og Oslo-Bergen berørt.

På Dovrebanen skapte feil på en sporveksel problemer ved Hamar. Foruten Oslo-Trondheim-togene, ble også togene mellom Drammen og Oslo lufthavn og Oslo lufthavn-Lillehammer rammet.

Ifølge Nordli må reisende belage seg på forsinkelser utover dagen som følge av snøværet.

(©NTB)

Flere nyheter: