Menu
Elven nær Imola-banen har gått over sine bredder. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

Formel 1-arrangør vil ha kontraktsforlengelse etter flom-avlysning

Storflommen i Italia førte til avlysning av Formel 1-runden på Imola. Nå håper arrangørene at det betaler seg om tre år.

Av NTB | 18.05.2023 10:14:44

Sport: Imola-banen ligger i utgangspunktet inne med VM-runde fram til og med 2025-sesongen. Arrangørene håper imidlertid at kontrakten blir påplusset et ekstra år som følge av helgens avlysning.

– Gitt kompleksiteten i kalenderen, er det rimelig å tenke seg at 2023-utgaven vil bli holdt i 2026. Men akkurat nå er det absolutt ikke en prioritet, sier presidenten i arrangørselskapet Angelo Sticchi Damiani.

Han legger til at kanselleringen av løpet «var uunngåelig i møte med en så dramatisk situasjon.»

Formel 1-president Stefano Domenicali, som er født og oppvokst i Imola, sier seg enig i at det blir «vanskelig» å arrangere årets løp senere denne sesongen.

Han omtaler videre en kontraktsforlengelse til 2026 som «et alternativ som ligger på bordet.»

Storflommen har rammet store deler av Emilia-Romagna-regionen i Nord-Italia. Ødeleggelsene er enorme, og det jobbes på spreng fra både statlige og lokale myndigheter med å hjelpe de berørte.

Visestatsminister Matteo Salvini ba onsdag om at helgens bilsportarrangement måtte utsettes. Han pekte blant annet på at alle tilgjengelige ressurser må benyttes til nødhjelpsarbeidet som pågår. I tillegg er det ikke ønskelig å belaste veinettet i området mer enn høyst nødvendig.

Byen Cesena, som ligger 60 kilometer fra Imola, er blant dem som er hardest påvirket av flomsituasjonen. Minst åtte mennesker har mistet livet.

Årets Formel 1-sesong skulle ha bestått av 24 løp, men er nå nede i 22. Kinas Grand Prix i Shanghai, som var berammet til 16. april, er kansellert for fjerde år på rad på grunn av koronaviruset.

(©NTB)

Flere nyheter: