Menu
Halvor Egner Granerud fikk bare 11.-plass i den lille bakken i VM. Foto: Heiko Junge / NTB

Forholdene felte Granerud: – Det var bare det at dette er en tulle-hoppbakke

Halvor Egner Granerud gjorde to solid hopp, men hadde ikke forholdene på sin side i normalbakkerennet i VM. – Det blir en litt kokos-resultatliste, sa han.

Av NTB | 25.02.2023 20:05:58

Sport: Polske Piotr Zyla hoppet seg opp fra 13.-plass til VM-gull med et mektig finalehopp på 105 meter. Den polske tittelforsvareren hadde kjempeforhold og seiret foran to tyskere.

Sølvvinner Andreas Wellinger var slått med 2,6 poeng, mens landsmannen Karl Geiger endte 4,1 poeng bak vinneren.

Halvor Egner Granerud lå på 10.-plass etter første omgang, foran verdensmester Zyla. Dermed var han for fullt med i gullkampen.

– Selvfølgelig var det gullmulighet. Jeg var 4,7 poeng bak. Det var bare det at dette er en tulle-hoppbakke der alle lander i det samme hullet, sa Granerud til NTB.

– Hoppingen min i dag kjentes egentlig bra. Jeg kommer ikke til å legge meg med en altfor dårlig følelse. Jeg gjorde akkurat det jeg hadde planlagt, og da er jeg egentlig happy. Og så er det fryktelig kjedelig at jeg bare er nummer elleve i verden med hopping jeg er fornøyd med, sa Asker-gutten.

At forholdene ble helt avgjørende kom ikke som noen overraskelse.

– Det blir en konkurranse litt på lik linje med det normalbakkerennene har vært i mesterskap i det siste. Det blir en litt kokos-resultatliste. Noe av det handler sikkert om at vi hoppet i liten bakke, som er litt uvant. Og så handler noe om at det gang på gang er relativt cowboy-konkurranser i tillegg, sa Granerud.

– Jeg har hoppet mesterskap før og vet hvor tullete det kan være. Det er selvfølgelig kjedelig at resultatliste og hoppingen min ikke harmonerer, la han til.

– Jeg gratulerte ham med gullet da jeg gikk (fra målområdet). Da var det vel sju hoppere igjen på toppen, smilte Granerud.

Sportssjef Clas Brede Bråthen ergret seg over at eleven ikke var blant de heldige som hadde oppdrift.

– Han var blant dem som hadde dårligst forhold i førstehoppet, og han hadde betydelig dårligere forhold enn konkurrentene i finaleomgangen, sa han til NTB.

Johann André Forfang endte på plassen bak Granerud. 27-åringen leverte to hopp på 97,5 meter.

Kristoffer Sundal og Marius Lindvik endte på 21.- og 22.-plass etter en skuffende finaleomgang.

Granerud fikk 96,5 og 97,5 meter i sine to hopp.

Da Granerud kom ned i målområdet etter finalehoppet og oppdaget at Zyla hadde hoppet 105 meter, skjønte han at polakken ville vinne.

(©NTB)

Flere nyheter: