Menu
Johann André Forfang under NM nylig. Foto: Geir Olsen / NTB

Forfang på 3.-plass i Planica: – Utrolig godt

Johann André Forfang klinket til med en kruttsterk 3.-plass i fredagens skiflygingsrenn i Planica. Veteranen Peter Prevc vant på hjemmebane.

Av NTB | 22.03.2024 17:13:02

Sport: Forfang lå som nummer fire før alt skulle avgjøres, og 28-åringen la seg i suveren ledelse foran lagkamerat Marius Lindvik.

– Det er et meget godt skihopp. Veldig solid. Du verden. Her har han virkelig bestemt seg, lød det fra Viaplay-ekspert Anders Jacobsen.

Den gode prestasjonen ga til slutt en 3.-plass for Forfang. Prevc tok en svært populær hjemmeseier.

– Det er utrolig godt. Jeg har lengtet etter dette i mange år, sa Forfang til Viaplay etter rennet.

– Det er en veldig, veldig god prestasjon av Lindvik. Han har virkelig bestemt seg i dag, skrøt Jacobsen.

Robert Johansson, som tidligere denne uken ble diskvalifisert fra NM-gullet på Lillehammer, var et godt stykke unna en topplassering. Enda lenger bak på listene la Benjamin Østvold seg.

Robin Pedersen kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Dermed er han etter alle solemerker ferdighoppet for sesongen.

Halvor Egner Granerud er ikke med i Planica. Asker-hopperen har lagt en tung sesong bak seg.

– Tanken er for tom og hoppingen for ustabil til at jeg synes det er fornuftig å sette utfor Planica i år, skrev han i en tekstmelding til Dagbladet tidligere denne uken.

Landslagstrener Alexander Stöckl er med til Planica, men har ingen oppgaver for det norske laget. Østerrikeren har i flere uker holdt seg borte fra renn på grunn av en intern konflikt med utøverne.

Lindvik lå som nummer fem før finaleomgangen, og knallet til med 217,5 meter i avslutningen. Han klarte imidlertid ikke å klatre på resultatlistene.

Lørdag er det laghopping før sesongen avsluttes med et nytt individuelt renn søndag. Der får kun de 30 beste i verdenscupen, og som er til stede i Planica, delta.

(©NTB)

Flere nyheter: