Menu
Føreren av en kassebil som kjørte inn i sikkerhetssperringer like ved Det hvite hus i Washington D.C. mandag kveld, er siktet for trusler om drap på USAs president. Foto: Benjamin Berger / AP / NTB

Fører siktet for trusler mot presidenten i Washington

Føreren av en kassebil er siktet for trusler om å drepe, bortføre eller skade USAs president etter at han kjørte inn i sperringer nær Det hvite hus.

Av NTB | 23.05.2023 15:28:50

Ulykker og naturkatastrofer: Føreren hadde lånt en kassebil som han kjørte gjennom sikkerhetsbarrierer på Lafayette Square nær Det hvite hus i Washington, der president Joe Biden bor.

Ingen ble skadd i hendelsen som fant sted mandag kveld. Føreren ble pågrepet kort tid etter hendelsen og er identifisert som en 19-åring fra Missouri.

Et vitne opplyser til Reuters at etterforskerne har funnet et naziflagg inne i bilen. Politibetjenter hentet flagget og andre ting som hadde blitt lagt ut på fortauet etter krasjet, og flyttet dem inn i kassebilen, opplyser en av nyhetsbyråets fotografer.

– Innledende etterforskning tyder på at føreren med hensikt kan ha kjørt inn i sikkerhetsbarrierene på Lafayette Square, sier kommunikasjonssjef for Secret Service, Anthony Guglielmi.

Føreren er også siktet for blant annet trusler med et farlig våpen, ødeleggelser på offentlig eiendom og hensynsløs ferd med et kjøretøy, opplyser politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: