Menu
Bistandsadvokat Erik Lea (t.v.) og Birgitte Tengs foreldre Karin og Torger Tengs sammen med bistandsadvokat Christian Elden i rettssaken. Foto: Heiko Junge / POOL / NTB

Foreldrene: – Fetteren drepte Birgitte Tengs

Foreldrene til Birgitte Tengs er fortsatt overbevist om at det var fetteren som drepte Birgitte Tengs. Nå krangler advokatene.

Av Egil M Solberg | 10.12.2023 08:40:57

Birgitte-saken: Advokat Sigurd Klomsæt reagerer ifølge Nettavisen sterkt på påstander fremsatt av bistandsadvokat for foreldrene, Erik Lea, hvor det antydes at fetteren til Birgitte Tengs kan være drapsmannen.

Tirsdag ble Johny Vassbakk frifunnet for drapet på Birgitte Tengs i lagmannsretten etter å ha tilbrakt over to år i varetekt.

Fetteren ble pågrepet i 1997 og siktet for drapet, men senere frikjent og nylig renvasket for erstatningsdommen. Politiet og påtalemyndigheten har forsikret at det ikke finnes bevis som knytter ham til saken.

Advokat Erik Lea, som representerer de etterlatte, uttalte etter frifinnelsen at Birgitte Tengs’ mor fortsatt mener fetteren er drapsmannen, skriver avisa.

Klomsæt, som tidligere var forsvarer for fetteren, kaller ifølge avisa uttalelsene «uakseptable» og mener det er en unødvendig og uprofesjonell handling fra en advokat som vet bedre. Han påpeker at fetteren er blankt frifunnet, både strafferettslig og sivilrettslig.

Flere nyheter: